maandag 10 augustus 2015

Met pa en ma uit

Met verjaardagen en andere feestelijke dagen hebben mijn ouders geen cadeauwensen In plaats daarvan doen we één of twee keer per jaar een verrassingsdagje. Een hele dag gaat nu helaas niet meer, want ze doen graag even een middagdutje. Dat is ook wel te begrijpen, want ze zijn inmiddels 91 en bijna 90 jaar oud. Het is niet zo dat ze nergens meer komen, ze gaan veel op bezoek bij familie en kennissen die in de omgeving wonen. Mijn vader rijdt dan nog zelf auto. Voor de bezoeken verder weg gaan wij mee. Gisteren hebben we nog samen een tante in Alkmaar bezocht.

Op een zonnige doordeweekse morgen haalden wij mijn ouders op voor een uitje. Voor een museum- of een stadsbezoek zijn ze te slecht ter been, dus daar moeten we rekening mee houden. Deze keer dronken we koffie op een prachtig plekje aan de Oude IJssel in Laag-Keppel, slechts een half uurtje rijden bij ons vandaan. De klapstoeltjes gingen mee voor mijn ouders en wij zaten op een kleed ernaast. Het was helemaal geslaagd. Hier hadden ze wel een hele dag willen blijven. Er was dan ook genoeg te zien, want er kwamen veel bootjes en fietsers voorbij. Ik wandelde nog even rond en maakte onderstaande foto's. Hier zie je o.a. de Follega molen, de watermolen, de oude dorpsstraat en de dienstwoningen van het landgoed van kasteel Laag-Keppel. Van het kasteel is helaas maar een glimp te zien.

Toen het lunchtijd was, reden we (nee, niet met bovenstaande auto ;) via een mooie route naar de pannenkoekbakkerij Reuvershoeve (voormalige boerderij Dijkzicht, ook wel spookboerderij genoemd) in Brummen. Daar aten we een heerlijke pannenkoek. Tegen half twee waren mijn ouders weer thuis en konden ze alsnog hun middagdutje doen. In oktober, als de bomen hun herfsttooi tonen, gaan we opnieuw een middagje uit. Ik heb al een leuk ideetje.


30 opmerkingen:

 1. Wat bijzonder dat ze allebei zo oud zijn en nog zo goed. Soms zijn simpele dingen het leukst om te doen, gewoon lekker naar bootjes kijken en genieten van het mooie weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijk verhaaltje weer, en geniet nog maar lekker van je ouders zo lang ze er nog zijn, zo zie je dat het ook dicht bij huis met een eenvoudig zonnetje en een strakblauwe lucht fijn kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke zomerse Hollandse plaatjes! En wat fijn dat je ouders nog zo goed zijn dat je dit met hun kunt ondernemen. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je dat nog met je ouders kan doen. Dit zijn de mooie herinneringen voor later.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk Willy, dat je dit nog met je ouders kunt doen.
  En een prachtige omgeving om zo samen door te brengen.
  Je ouders zijn net zo oud als mijn vader. Hij doet ook alles zelf nog, autorijden, elektrische fiets en die neemt hij ook mee in de trein als hij verder weg wil.
  Het is wel bijzonder als je ouders zo oud moge worden.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat zijn dagen met een goud randje he.
  Wat fijn dat je dit met je ouders nog kan doen en op zo'n hoge leeftijd, bijzonder.

  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O, wat een mooi verhaal! Heerlijk dat je nog kunt genieten van je ouders en een mooie dag met hen kan doorbrengen!
  vrolijke groet
  Francisca

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat je zo samen met je ouders kan genieten. De simpele uitjes zijn het mooist.
  Wat een prachtige leeftijd hebben ze beiden.
  Een bijzonder verhaal...
  Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Good for you! I am glad to read you have both your parents still. What a blessing.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat is Nederland toch mooi. Dank voor de rondrit en wat fanatstisch dat je vader nog zelf rijdt!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat een rijkdom, heerlijk dat jullie nog zo fijn samen kunnen genieten van kleine tripjes.....
  Wens jullie nog veel mooie uurtjes samen....
  Zomerse groetjes,
  Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige stekkies en die Snoek!!! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb genoten van je verhaal en de foto´s Willy en ik kan alleen maar zeggen geniet van de uitjes met je ouders zo lang het nog kan.
  Mijn vader is 95 en mijn moeder 94 jaar. Pa reed nog auto door heel Nederland toen hij al 92 was en ze gingen vooral in de zomer er nog vaak op uit naar een hotelletje in Drenthe of Gelderland. Begin vorig jaar viel hij en brak zijn heup, hij kon niet meer geopereerd worden en belandde in een verpleeghuis, mijn moeder ook al zeer slecht ter been kreeg ik met moeite in een verzorgingshuis. Ze leven beiden nog en ik ga 2 x per week met mijn moeder naar mijn vader. Dus........je ziet het kan allemaal snel omslaan, daarom zeg ik het nog maar een keer geniet nog van de mooie dagen met ze.
  Groetjes, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heerlijk die twee genietende mensen. Mijn moeder kon je ook zo'n plezier doen met zoiets simpels. Mijn vader niet. Zij zouden dit jaar ook 91 zijn geworden. Helaas zijn ze al jaren niet meer onder ons. Ik geniet van je blog en denk vooral aan mijn moeder. Bedankt. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 15. O wat leuk om dat met je ouders te doen. het zijn ook weer prachtige foto's zo heel anders van kleur. Een heel verschil met de rode en gele huizen in Zweden.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijke dag moet dat geweest zijn Willy, en wat een prachtige foto's. Geniet van je ouders zolang dat nog kan. Ben benieuwd naar je herfsttochtje.
  Liefs
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat geweldig dat je beide ouders nog in zulke goede gezondheid hebt, wat een leuk uitje!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk en wat fijn dat het nog kan!...liefs Ria x

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Erg leuk en wat een schitterend dagje uit. 't Is al een feestje op zich om zoiets leuks te bedenken voor je ouders...
  Wat een prachtig en dankbaar gebaar naar je ouders!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hoi Willy,
  Wat een heerlijk uitje hebben jullie me je ouders gedaan. Hoe fijn is het dat je dat nog kunt doen. Zo ging ik afgelopen zaterdag met mijn vader (80) een dagje weg. Naar de Botanische Tuinen in Utrecht. Mijn moeder ging niet mee, want al dat lopen, dat gaat niet meer. Maar met hen samen moeten we ook maar eens wat leuks bedenken.
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dit is GENIETEN! Heerlijk om dit zo samen te bedenken en met nog meer samen te beleven. Ik genoot even met jullie mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wwat fijn dat Je ze nog hebt ,geniet er maar van maar dat lukt goed zie ik,

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dit is heel erg leuk voor je ouders, ook ik ging wel eens met mijn moeder een stukje om, ze genoot dan volop. Geniet van elk moment dat je ze nog bij je hebt, nu kan het nog.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Die eerste foto: lief!
  Wat een prachtige dag, koester de mooie momentjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Geweldig zeg, dat je allebei je ouders op deze leeftijd nog mag hebben. En al zijn ze slecht ter been, ze gaan er nog graag uit en op hun manier genieten ze nog van elke dag. Laag-Keppel is een leuke plaats om naar toe te gaan en een pannekoek gaat er natuurlijk ook altijd wel in. Ik hoop dat het jullie gegeven is nog een aantal jaren zonder al teveel zorgen van elkaar te mogen genieten.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat heerlijk als je ze nog zo kan verwennen mooi plekje weer heb je opgezocht en dat in Nederland :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een rijkdom, beide ouders hebben met zo'n mooie leeftijd.
  Mooie plaatjes heb je gemaakt van zo'n heerlijke dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Niet alleen mooie foto's, maar de koestering dat het nog kan... zo samen op pad. Heel bijzonder en dierbaar zo'n dag samen, en fijn dat je dit met ons deelt :))

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wij noemen dit 'gouden momenten'; heerlijk dat je ze zo samen kan beleven!
  En wat is Nederland toch mooi (prachtige foto's weer).
  Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een voorrecht en zegen dat je ouders nog zó kunnen genieten en met jullie mee op stap kunnen. En dat je vader nog auto rijdt, geweldig! Maar ook: wat zijn jullie een zegen voor hen!!

  BeantwoordenVerwijderen