woensdag 30 augustus 2017

Op de fiets naar Doesburg, Laag Keppel, Hummelo en Bronkhorst

's Morgens om kwart voor tien staan we op de brug over de IJssel bij Doesburg. Ik probeer enkele foto's te maken, maar de brug trilt en mijn fototoestel ook. We fietsen via een deel van het oude centrum naar de IJsselkade. We nemen plaats op een bankje, drinken thee en genieten van het uitzicht.

Informatie: http://www.bezoek-doesburg.nl/

Roberto Barni - Passi d'Oro

Vanaf Doesburg fietsen we over het fietspad langs de Oude IJssel richting Laag Keppel. In de verte zien we de kerk van Drempt. Achter de Oude IJssel bij Drempt bevindt zich een slibdepot.Ter hoogte van Laag Keppel verlaten we de Oude IJssel en fietsen verder naar Hummelo, maar eerst kijken we even vanaf een bankje naar deze kanoënde dames.

Informatie: https://www.vvvbronckhorst.nl/nl/over-bronckhorst/laag-en-hoog-keppelHummelo kennen we van Hotel de Gouden Karper, het kerkje en natuurlijk 'Vive la France'.

Informatie:
https://www.vvvbronckhorst.nl/nl/over-bronckhorst/hummelo
http://www.vive-la-france.nl/

Met de Aviko fabriek van Steenderen al in zicht komen we de bekende boer Jos en zijn Dycke tegen. We maken geen praatje en kopen geen gladiolen of pompoenen, maar het is toch leuk om ze gezien te hebben (al is het dan maar op een reclameaffiche).

Informatie: http://www.vvvbronckhorst.nl/nl/over-bronckhorst/steenderen-bronkhorst-en-omgeving
Via de Molenstraat rijden we Bronkhorst binnen. We parkeren onze fietsen bij de kerk en wandelen door de straatjes van het prachtige kleinste stadje van Nederland.

Informatie:
http://www.vvvbronckhorst.nl/nl/over-bronckhorst/steenderen-bronkhorst-en-omgeving


Op de terrasjes van Herberg de gouden Leeuw is het gezellig druk. Het Wapen van Bronkhorst is op maandag gesloten.

In het kapelletje van Bronkhorst is tot en met 3 september een expositie van Yvonne Hoek te zien. Zij schildert prachtige aquarellen. Er mogen geen foto's van haar werk gemaakt worden. Yvonne Hoek heeft een website, dus daar kun je ook een kijkje nemen.

Informatie: http://www.aquarelyvonnehoek.nl


Met het pontveer varen we over de IJssel van Bronkhorst naar Brummen. Omdat het pontje nog aan de overkant is, nemen we even plaats op het wachtbankje. De achtergrond van het bankje geeft de plattegrond van de omgeving weer.Vanaf Brummen fietsen we over het Hallsepad huiswaarts.
13 opmerkingen:

 1. Dat was een mooie tocht en prachtige foto's.
  Groetjes El

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jullie genieten op je bankje langs de IJssel en ik geniet hier van je mooie foto;s . Wat een mooie plaats is Doesburg en ook zo mooi Bronkhorst. Ik ga dat eens op m'n
  lijstje zetten. Jullie boften ook met het weer als ik het zo zie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oohh prachtig...en de rust is ook zo duidelijk voelbaar op jouw foto's. Wat een heerlijke rit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie mooie tocht heb je gemaakt. ik zie het meestershuis in Steenderen? daarmee begon mijn bovenmeestersblog. Hart. gr.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Rubato, ik plaats het linkje hier http://hjkdeg.blogspot.nl/2013/10/bovenmeestershuis.html
   Hopelijk plaats je nog meer meestershuizen, want het is een leuk onderwerp.

   Verwijderen
 5. Beste Willy,
  Wat is dat gedeelte van Nederland toch ontzettend mooi!
  Een genot om via je práchtige levende foto's, begeleid met goeie tekst even mee te reizen.
  Ja, daar is het heerlijk fietsen!
  Jullie hebben ook geen helm op? Het is bij jullie ook zoveel rustiger met veel fietspaden.
  Hier begint het nu pas wat te komen, gelukkig! Het is veiliger. Wij dragen in de hitte van de zomer onze helmen ook niet.
  Zitten jullie mogelijk op Strava?
  Wij sinds enkele maanden, het is leuk om terug te kijken.
  Je kunt mijn naam (zoals hier) wel vinden als jullie er op zitten.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Mariette, wij hebben geen helmen op. Het wordt hier wel steeds voller op de fietspaden, dus het zou verstandig zijn om er één te dragen. Deze fietstocht was op maandag, toen was het niet druk.
   Wij zitten niet op Strava, maar ik zal er binnenkort eens naar kijken.

   Verwijderen
 6. De IJssel wat blijf ik dat toch mooi vinden..en dan de omgeving waar we wonen..Door jou mooie foto's en heerlijke fietstochten wordt ik me er steeds weer van bewust...het lijkt zo gewoon ...maar...
  Dank je wel voor al die mooie foto's..ik wordt er helemaal blij van !
  XXXX

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Willy, thank you for the lovely photos of OUR amazing homeland... So happy to see my birthplace again through your eyes... words can't express how grateful I am. But "Thank you" is all I have...Willemina in New Jersey, USA

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer een hoekje voor ons om eens te gaan ontdekken, wat mooi !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is er toch veel te genieten als toerist in eigen land! Dankje voor de mooie foto's van jullie fietstocht. Het is genieten van alle mooie bankjes, huizen en zeker ook de pont oversteek. En niet vergeten: je kunt van alles kopen langs de weg...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat mooi: en dan nog zo'n prachtige foto van het geboortehuis van mijn moeder in Doesburg. Het huis op de tweespalt met die zware boom ervoor. Ze woonden op de eerste verdieping en waren een gelukkig gezin tot de dood van mijn oma in het kraambed en kort daarna werd de familie uit elkaar gereten door een stiefmoeder en belandde mijn moeder op dertienjarige leeftijd als dienstbode in den Haag. Ook de andere foto's van jullie fietstocht zijn me helemaal vertrouwd. Dank je wel, het is voor mij een onverwacht cadeau...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Will, wat een triest familieverhaal.
   Fijn dat ik je blij kan maken met deze foto van het geboortehuis.
   Jammer dat het al zo'n tijd stil is op je blog.

   Verwijderen