dinsdag 8 augustus 2017

Café Backes in Westfeld

Op de laatste dag van ons verblijf in het Sauerland rijden we naar het schilderachtige Westfeld. Het plaatsje ligt aan de voet van de Kahler Asten. We wandelen langs het riviertje de Lenne en de vele vakwerkhuizen. Het is stil in de straatjes, dat vinden we helemaal niet erg. 

Voor koffie met iets lekkers bezoeken we Café Backes. We belanden in een knus en sfeervol interieur. Twee andere gasten zijn net klaar met ontbijten, zo te zien was het een zeer reichhaltiges Frühstück. De eigenaresse van café Backes vertelt ons dat ze bijna klaar is met twee taarten en vraagt of we nog even geduld hebben. Dat hebben we wel. Nu kan ik meteen rustig rondneuzen, want er is genoeg te zien. Ik ben blij verrast als ik beer Paddington zie. Als de taarten in de vitrine staan kiezen we ieder een stuk uit. Ik neem de kruisbessentaart en mijn man de rode bessentaart. Zo kunnen we een stukje van beide taarten proeven ;) De eigenaresse schrijft op haar website: Sie sind einfach & lecker, meine hausgebackenen Kuchen. Ik vind ze heerlijk! Informatie:
http://www.cafe-backes.de
http://www.westfeld.eu/

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige foto's en je kunt je hart hier wel ophalen zeg...
  Ik heb er van genoten!

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een geweldige mooie omgeving. Kan mij voorstellen dat je ook genoten hebt van al het mooi's wat er in Cafe Backes te zien was het zier er zo gezellig en knus uit.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke plek. Volgens mij ben ik hier wel eens geweest, maar dan lang geleden. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi daar en wat een superleuk cafeetje, heerlijk om daar op je gemak rond te neuzen:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Willy,

  Wat een leuke plek! Enig, dat café met die leuke hoekjes en bandjes en ... En die taart klinkt verrukkelijk. Het was weer een leuk begin van mijn koffiemomentje, dank!

  Groetjes en een fijne dag, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Verser dan vers die taart. Ze lijken me heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen