donderdag 24 augustus 2017

Eerst naar Hoenderloo

Het was gisteren prachtig weer om te fietsen. Onze eerste bestemming was Hoenderloo. We kozen niet voor de bekende en tevens kortste route, maar fietsten over wegen waar we nog niet eerder waren geweest en waar ook minder autoverkeer was.

Hoenderloo ligt midden in de bossen en er zijn vele campings en bungalowparken. Om kwart over tien waren we in het centrum, waar het nog behoorlijk rustig was. IJs van Co was nog gesloten, dus geen dubbele rij klanten voor het ijsloket en een lege parkeerplaats. Op de picknickbank dronken we we koffie. We hadden gezelschap van een wild zwijn en een moeflon.


Voordat we Hoenderloo verlieten, keek ik nog even bij de zonnebloemen naast de ingang van Nationaal  Park de Hoge Veluwe.
Vanaf Hoederloo fietsten we zuidwaarts over de 10 kilometer lange N804. Aan de linkerkant van deze weg bevindt zich het Deelerwoud, aan de rechterkant het Nationaal Park de Hoge Veluwe en het militaire terrein van Kazerne Schaarsbergen. Bij het Veteranenlandgoed Vrijland stopten we even. We kenden het niet, maar lazen dat het in 1998 geopend werd.  We willen er later nog eens naartoe om te wandelen.Na het oversteken van de A50 fietsten we verder over de hei. Wordt vervolgd!

http://www.hoenderloo.nl/
http://www.ijsvanco.nl/
https://www.hogeveluwe.nl/
http://www.veteranenlandgoedvrijland.nl/

5 opmerkingen:

 1. Daar hebben jullie goed aan gedaan om zo'n mooie fietstocht te maken!
  De heide bloeit nu zo prachtig, 'k zag het ook op de foto's van je vorige bericht.
  Wat een mooie foto's; jullie hebben een fijne neus voor schitterende plekjes.

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken deze route ook, heel erg mooi! Prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger hier veel op mijn brommertje gereden, ik werkte toen op 's Koonings Jagt. Later ook vaak gefietst of gewandeld. Nu hier al lang niet meer geweest. Wordt tijd om weer eens naar toe te gaan. Mooi gebied. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige omgeving he. En mooie plaatjes. In april van dit jaar waren wij er ook en voor het ijs van Co stond toen een lange rij. Haast niet te begrijpen want wij die dag handschoenen aan tijdens het fietsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, het ijs van Co hebben we ook gehad toen we in Beekbergen waren. We zijn maar een dag en nacht gebleven, heel slecht hotel en tot overmaat van ramp heeft het de tweede dag heel lang geregend.Tussen de buien door wel naar Elburg geweest en daar na naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen