woensdag 27 maart 2019

Quiche van prei en camembert

Ik maak graag gebruik van de recepten van de tv-programma's Binnenste Buiten (Sharon en Ramon)  en Kook mee met Max (Sandra en Mounir). Vooral de duidelijke video's vind ik fijn. Gisteren maakte ik een quiche van prei en camembert. 


Ingrediënten:
5 plakjes bladerdeeg
3 prei
250 ml room
5 eieren
1 camembert
nootmuskaat
zout/peper
Parmezaan (heb ik weggelaten)


Verwarm de oven voor op 170 graden. Stapel de plakjes baderdeeg op en rol tot een grote ronde  plak. Leg deze in een quichevorm. Je kunt de plakjes ook los in de vorm leggen.
Snij en was de prei en bak deze aan in een beetje olijfolie, breng op smaak met zout en peper. Zorg dat het vocht verdampt of laat de prei uitlekken.
Meng de eieren met de room, nootmuskaat en breng op smaak met peper en zout.
Snij de camembert in dunne plakjes.
Verdeel de prei over de vorm. Verdeel de camembert en giet het room/ei mengsel over het geheel. Rasp er Parmezaanse kaas over.
De vorm is nu bijna tot de rand toe gevuld. Ik heb bakpapier op het ovenrooster gelegd.
Bak de quiche 40 minuten.

Het recept en de video:
https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten/quiche-van-prei-en-camembert

https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/recepten

11 opmerkingen:

  1. Ja een leuk programma he. En smaakte de quiche? Zelf ben ik niet zo weg van camembert maar misschien toch maar eens proberen.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Marga, het viel bij alle vier in de smaak. Mijn dochter is ook niet weg van camembert, dus heb ik nog overwogen om brie te gebruiken. Ik heb toch de camembert gekozen en mijn dochter vond het in de quiche ook lekker.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit recept ga ik zeker eens proberen. Zaterdag komt hij op het menu! Af en toe is het lastig om weer eens wat anders te verzinnen. ( Oh, ik heb wel 5 meter kookboeken....)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hij is vast erg lekker! Mooie recepten hebben ze bij Max en in Binnenstebuiten 👍🏼

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Beste Willy,
    Had even gekeken hoe hoog het cholesterol en sodium (zout) gehalte van Camembert is en dat valt best mee. Dus staat je foto op mijn Pinterest te wachten om te worden geprobeerd...
    Bedankt, Pieter is heel gek op prei en ik ook!
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben gek op hartige taarten, mmm. Recepten binnenste buiten vooral van Ramon maak ik regelmatig. Koken met max zit nog niet in mijn systeem. De keren dat ik het zag, vond ik het een aanrader. Ik ga de quiche proberen. Gr. Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jammer dat ik ,binnen mijn gezin, de enigste ben die gek is op hartige taarten, deze klinkt goed! En ziet er erg smakelijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Terwijl ik dit lees sta ik op het punt om te gaan lunchen, het water loopt me in de mond! XX Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ziet er erg lekker uit! Ik ga 'm vast een keer proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dat ziet er verrukkelijk uit! En wat een bof; mijn mannetjes houden wel van hartige taarten... Dus ik ga je recept even goed onthouden en pinnen!
    Dankjewel hoor...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Oh deze hartige taart is heerlijk!
    Heb deze al verschillende keren gemaakt als ik logees had. En de vulling kun je ook maken met bonen of broccoli of andijvie.
    verdraag geen prei dus gewoon geprobeerd en smaakt heerlijk.
    Eet smakelijk
    hartelijke groetjes,Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen