donderdag 22 juli 2021

Het hoge water van de IJssel in Zutphen

Op zondagmorgen waren we al in Cortenoever geweest om naar het hoge water van de IJssel te kijken. Dinsdagavond gingen we op de fiets naar de de IJssel in Zutphen. De rivier zou die dag de hoogste waterstand hebben.  


https://detantevantjorven.blogspot.com/2021/07/hoogwater.html

13 opmerkingen:

 1. Zo indruk wekkend he al dat water.
  En het komt maar hoger en hoger en trekt zich nergens iets van aan..............liefs.Conny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ...ich habe größten Respekt vor Hochwasser, sieht man doch was es nicht alles angerichtet und so viel Leid mitgebracht hat.
  Deine Bilder haben sogar was idyllisches.
  Liebe Grüße
  Gabi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij liggen met de boot in Kampen.
  Er werd afgeraden te varen vorig weekend.
  Er komt veel rommel voorbij drijven.

  Groeten voor jou Willy.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Willy,
  Ja, wat een foto's van de enorme hoeveelheid water.
  Goed dat alle bruggen hoog genoeg gebouwd zijn. Morgenavond komt er nog een post over onze 'vlucht' vanuit Australië, waar de brug al 3 m onder water was om half zeven in de morgen. We moesten eerst 2 uur noordelijk rijden om de hóógste brug te bereiken en dan weer terug naar het zuiden voor de Sydney airport. Hun moesten ook nog weer terug naar huis, via dezelfde slingerende route door de bergen.
  Niet te spreken over dieren en vee en mogelijke evacuaties... een hoge(re) brug is dan het verschil tussen overleven of niet!
  Vredige foto's.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie plaatjes om naar te kijken maar als je te maken krijgt met dit hoge water is het minder leuk. Nou ja minder leuk het is gewoon verschrikkelijk. De natuur gaat gewoon z'n eigen gang en laat zich door niemand tegen houden.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wie gut, wenn man Hochwasser betrachten kann und es keinen Schaden an Häusern und Menschen anrichtet.
  So sieht es auch nicht schlimm aus, eher ein interessantes Naturschauspiel.
  Ihr habt schönes Wetter bei Eurem Ausflug gehabt.
  Lieben Gruß
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bijzondere beelden van een bijzondere situatie. Dit zie je niet vaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik moet zeggen de afgelopen twee weken werd ik gewoon bang van alle beelden van hoog water terwijl ik aan de kust woon. Wij hebben ons 2e huisje in Ruurlo en rijden dus regelmatig over de A348 langs de Ijssel. Vorig weekend was die afgesloten vanwege werkzaamheden en voor mij eigenlijk maar goed want ik weet zeker dat ik daar het hoge water ook eng zou vinden. Het is niet tegen te gaan, water is sterk brrr Gelukkig komt er weer rust en ik hoop dat de mensen in het zuiden, ook Belgie en Duitsland de kans krijgen om weer op te bouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De foto's zijn prachtig, alleen de aanleiding niet. Ik hoop dat de voorspelde buien de situatie in de getroffen gebieden niet verergeren. groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Indrukwekkende foto's en krijg altijd een beklemd gevoel bij zulke beelden.
  Geen overstromingen mee gemaakt,al hoewel wel de druk van hoog water en of de dijken het zouden houden....
  Nu hopen dat de voorspelde buien niet meer schade aanrichten.
  Goed weekend en groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie foto's van dit hoge water. Dubbel water, wat zo mooi kan ogen, kan tevens zo verwoestend zijn. Ik was laatst in Zutphen voor straatfotografie. Ik kwam er vroeger veel, maar daarna jaren niet meer. Het is een heerlijke plaats, beetje stads, maar niet te. ik heb me voorgenomen Zutphen weer vaker te bezoeken. Aanrader is ook de rondvaart met de fluisterboot.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Schilderachtig vind ik de foto's van de IJssel. Vooral de eerste met het gezicht op Zutphen. Ik denk dat ik zelf ook nog even ga kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die Niederlande haben ja einiges mehr an Wasser als wir und somit sehen die Fotos sehr idyllisch und faszinierend aus. Hier bei uns kam soviel Regen, Hagel und Unwetter in letzter Zeit, dass wir im Moment großen Respekt haben so bald die ersten dunklen Wolken aufziehen, aber auch das wird hoffentlich irgendwann wieder nachlassen.
  Liebe Grüße und einen schönen Sonntag
  Manu

  BeantwoordenVerwijderen