maandag 19 juli 2021

Hoogwater

Zondagmorgen fietsten wij in Cortenoever over het fietspad op de oude dijk door de uiterwaarden van de IJssel. Het water stond hoog. Om de IJssel de ruimte te geven bij extreme waterstanden is er landinwaarts een nieuwe dijk aangelegd. We genoten van het mooie landschap en de rust – de kikker- en vogelgeluiden meegerekend – , maar wel met een dubbel gevoel. We waren met onze gedachten ook bij de beelden van het hoge water en het verwoestende spoor dat het in delen van Limburg, België, Duitsland en Oostenrijk heeft achtergelaten. 
Informatie:

https://detantevantjorven.blogspot.com/2020/05/weer-naar-cortenoever.html

9 opmerkingen:

 1. Het is heel mooi, al dat water. Onvoorstelbaar dat het ook zo vreselijk verwoestend kan zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Willy,
  Ja, dit zijn mooie rustige plaatjes en voor een heel ander doel onder water om te ontlasten. Gelukkig is het ergste voorbij en is het water aan het zakken.
  Zal nog veel werk nodig zijn om schoon te maken, op te ruimen en op te bouwen... Triest voor diegenen die alles verloren; huis en haard.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik reed afgelopen weekend naar ons huisje in Ruurlo, normaal over de a348. Was benieuwd hoe hoog het water in de Ijssel zou staan? Maar de 348 was afgelopen weekend gesloten dus ik kon niks zien. Vreselijk ik moet er niet aan denken, wat een angst zullen die mensen allemaal hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik snap je dubbele gevoel erbij... Maar het landschap op je foto's is wel heel mooi. Zo anders nu delen onder water gelopen zijn. Het viel ons zondag op dat er ook enorm veel vogels op af komen. We rijden langs de Merwede...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige foto’s. Kon je het tochtje wel afmaken, zag een ondergelopen weg? Ja, je kunt de andere ellende niet wegdenken. Voor de bewoners in het rampgebied is het traumatisch, alles weg. En het ergste dat sommige slachtoffers nooit gevonden zullen worden. Brrr, heel erg. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het doet je beseffen dat we toch kwetsbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heute mal auf Deutsch, mir fehlen bei den schlimmen Bildern aus den Hochwassergebieten irgendwie die Worte.
  Deine Fahrradtour sieht jedoch schön und friedlich aus.
  Pass auf Dich auf und lieben Gruß
  Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat geeft echt een heel dubbel gevoel. Bijna niet voor te stellen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het water stond echt hoog langs de IJssel.
  Wel prachtig om door heen te fietsen.
  Je hebt het op mooie foto's vastgelegd.

  BeantwoordenVerwijderen