vrijdag 4 augustus 2023

Gartencafé Unterm Segel in Ihlow

Nog één keer koffie en taart in Ostfriesland. Deze keer bij Gartencafé Unterm Segel aan het Ems-Jade Kanaal in Westerende-Kirchloog (gemeente Ihlow). Wij hadden dit bezoek bewaard voor de laatste dag van onze vakantie en gelukkig was het die dag ook mooi weer voor een theetuin. We gingen er op de fiets naartoe; het was ongeveer een half uur fietsen. Toen we arriveerden, iets na 11.00 uur, was de theetuin net open. Er waren nog volop vrije plekken. Het zag er allemaal sfeervol uit, dus dat maakt een plekje kiezen nog moeilijk. We bestelden koffie en rabarbertaart met advocaat, en slagroom, een heerlijke combinatie! 
Op de terugweg wilden we naar een supermarkt in Moordorf om boodschappen te doen voor het avondeten. De afstand was 7 kilometer. Vanaf het Gartencafé Unterm Segel fietsten we 5 kilometer  over een fietspad langs het Ringkanaal. Een prachtige route!
Informatie:

13 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige theetuin heerlijk om daar ff te zitten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie plekjes echt genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk plekje. Rabarbertaart met advocaat, die combinatie zou ik niet bedacht hebben maar lijkt mij heerlijk. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Appeltaart met advocaat en slagroom. Een aparte combinatie maar lekker begrijp ik. Heerlijk smullen in een prachtige omgeving meer hoeft ook niet om te kunnen genieten.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ook zou er daar op die heerlijke plek een dagje van maken, gelijk de lunch ook meepakkken. Daar wil een mens toch niet meer weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een prachtige, nostalgische theetuin. Hoe vind je toch al die mooie plekjes? En een mooie fietsroute langs het kanaal. Prachtig hè, Ostfriesland. Hart. Gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Willy!
  It lookes like a lovely place to sit and enjoy a teabrake with a tasty cake.
  The garden lookes nice with my favourite flower Digitalis.
  Have a nice day /Marika

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi plekje, die taart lijkt mij ook wel wat en die gehaakte tafelkleden doen me aan vroeger denken, ik heb heel wat afgehaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nooit van gehoord maar wat een gezellige theetuin is dat zeg. Ik hou ervan met die kleedjes enzo, gezellige parasols. En dan de bloemen of zo mooi allemaal.
  Zou er zo een dagje kunnen vertoeven met een handwerkje erbij denk ik.
  Groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ...p.s. today I baked plum cake with yeast dough and butter crumble on top for coffee...and made a small cake with quark and raisins from the rest of the base...
  so good... :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste Willy,
  Nou zeg, daar zou je willen blíjven! Mooi teak meubilair en in een droom tuin met héérlijk gebak!
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijke plek om te zitten,ruimte genoeg
  en sfeervol.Gebak ziet er ook goed uit.
  Groetjes,Ger

  BeantwoordenVerwijderen