zaterdag 6 april 2024

Een wandeling in de tuin van Burg Hülshoff in Havixbeck

In Havixbeck staat Burg Hülshoff. Het is een waterburcht, waarvan het huis dateert uit 1545 en de aangebouwde kapel uit 1875. De dichteres en componiste Annette von Droste zu Hülshoff (1797-1848) werd hier geboren. De voormalige woonruimtes van Burg Hülshoff zijn te bezichtigen en geven een kijkje in het leven van Annette von Droste zu Hülshoff en haar familie. Wij willen het graag eens bezoeken in combinatie met het vlakbij gelegen Haus Rüschhaus, waar Annette na de dood van haar vader samen met haar moeder en zus woonde. Deze keer maken we alleen een wandeling in de tuin en om het kasteel. De tuin is vrij toegankelijk. 










Het theehuis werd gebouwd door een oom van Annette. Zij dronk hier graag 's middags thee, kwam er tot rust en deed er ideeën op voor het schrijven. Tegenwoordig kan het theehuis geboekt worden door groepen die hier een high-tea willen nuttigen. 








Buste van Annette von Droste zu Hülshoff























Informatie:
https://www.burg-huelshoff.de/orte/burg-huelshoff
https://www.burg-huelshoff.de/orte/haus-rueschhaus

4 opmerkingen:

  1. Mooie tijd van het jaar om daar rond te lopen,te genieten van prachtige historische gebouwen en het weelderig tapijt aan bosanemonen.
    Ger van hoorndesovervloeds3.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Willy,
    Een erg mooie tuin en burcht met mooie natuur!
    Daar wandelen is zeker een genot.
    Liefs,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi Willy!
    It was a lovely walk around the buildings and in the forest. The anemones are beautiful. I had some blue in bloom before we got more snow.
    Have a lovely day /Marika

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Solche Wasserschlösser sind schon etwas ganz Besonderes liebe Willy. Herrliche Fotos hast Du mitgebracht. Ich freue mich über die vielen Anemonen die so wunderschön blühen.

    Liebe Grüße
    Kerstin und Helga

    BeantwoordenVerwijderen