zaterdag 7 januari 2012

Engelse cottage

Een tijdje geleden ontdekte ik het blog van Julia, Hooked on Houses. Julia is verslaafd aan huizen, geen gewone huizen, maar huizen van beroemdheden en huizen uit films.

Ik werd meteen verliefd op de Engelse cottage uit de film The Holiday. De hoofdrolspelers zijn Cameron Diaz en Kate Winslet, de één woont in een cottage in Engeland en de ander in een villa in Los Angeles California. Ze besluiten een huizenswap te doen in de Kerstvakantie.

Droom maar even mee met de volgende foto's.
foto's Hooked on Houses


Nu zag ik bij Hooked on Houses de prachtige cottage, maar het is toch niet zo'n oud huis als het lijkt. De cottage is speciaal voor de film gebouwd.

Informatie:
https://hookedonhouses.net/2010/12/05/kate-winslets-english-cottage-in-the-holiday/
https://hookedonhouses.net

19 opmerkingen:

 1. Ik ben helemaal weggedroomd, vooral in die badkamer! Ik ben helemaal bek van die cottages. Heb indertijd in Engeland een hele fotoreportage van heel veel verschillende huizen gemaakt. Geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh Willy dit is zo mijn droom cottage, bedankt voor de mooie foto's en de tip van het leuke blog...Deze film heeft een speciale betekenis voor mij, het was de film die mijn , helaas overleden , vriendin Saskia en ik ieder jaar keken tijdens ons meisjes weekje Schotland.....
  Liefs en een fijne weekend
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. J zo zag mijn droomhuis eruit Willy, maar helaas is het er nooit van gekomen toen ik in de Uk woonden

  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een droom van een huis!!!
  Fijn weekend.
  Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig, maar ik ga voor het Zweedse huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. OOooh, Willy, die keuken en die openhaard naast dat mooie bed....geweldig! En mooi die balken aan dat lage plavond, mijn zusje heeft een huis van over de honderd jaar oud in het oude dorp in Urk en die heeft precies zo'n plavond, alleen dan witte balken, ook heel mooi!
  Het was alweer leuk om te lezen!
  groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele mooie inspirerende post! Ook bij dit blog ben ik er als volger uitgewipt op de een of andere manier en heb me opnieuw aangemeld. Groetjes en een heel goed jaar toegewenst! Elsina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. We hebben van de week voor de tigste keer naar die film zitten kijken en steeds weer kwijlen vanwege dit huisje. Had er geen idee van dat het was gebouwd speciaal voor de film. Zijn ze knap in. Ze hebben hier voor the girl with the dragon tattoo ook een hele hoek met winkel en muren gebouwd langs de rivier bij de brug van Segersta. Ik heb me gelijk maar "geabonneerd" op de updates van deze huizen site. Så kul!
  hej då, Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is één van mijn favoriete films. Heb 'm deze week nog een keer bekeken. Kan nog net zo na de kerst. Maar ik zou 'm met net zo'n plezier kijken als de mussen van het dak vallen, hahaha.
  Maar goed, dat is wel zo'n leuke cottage. Ja, ééntje waar je als je er eenmaal bent nooit meer weg wil.
  Wist niet dat het huis speciaal voor de film is gebouwd. Dat hebben ze echt mooi gedaan.
  Liefs, Pauline

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik was na het zien van de film ook helemaal verliefd op de cottage. Twijfel nog of ik de link ga bekijken, nee, ik doe net alsof ie echt zo is ;-)
  Lieve groetjs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. knap hoe ze zo snel een illusie kunnen wekken. maar de vraag is waar het interieur gefilmd is. soms zie je in films dat de binnenkant van een huis nooit met de buitenkant overeen kan komen. ik verbaas mij er ook steeds over hoe realistisch interieurs kunnen zijn en hoe lang de stylisten bezig geweest moeten zijn met het creeren van een realistisch rommelig huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijk huis. Ik droom weg bij de foto van de bieb ...

  Ongelooflijk, de opbouw van het huis, voor de film (die ik wil zien). De oude boom speelt een mooie rol!

  Mooie dag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De film is mijn absolute favoriet. Heb hem al tig keer bekeken vooral ook voor deze beeldige cottage. leuk nu met deze interieurbeelden.
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Film niet gezien, wel van gehoord, maar het huisje zie ik nu dan alsnog. Prachtig, je maakt ons wel lekker met je mooie huizen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. zoooooo, dat is een mooie cottage! en speciall voor een film geboud! Geweldig he!Wil ik ook wel mijn vakantie in door brengen. Vast een hele romantische film.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een desillusie! We gaan deze zomer naar Engeland en willen een cottage huren. Deze was absoluut favoriet geweest! Maar helaas is hij van bordkarton:-)
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dochterlief en ik hebben net met studie zitten kijken, hoe onze favoriete cottage geheel nep blijkt te zijn! Wat een geweldige log Willy! 'Toevallig' kijken we deze film al een aantal jaar met kerstmis, en nu dan de 'ins and outs' over de cottage... leuk!! Het grappige is ook, dat ik de inrichting in de film geweldig vind, maar het hier in ons eigen huis veel te rommelig zou vinden :)) Wat breng je me toch weer in twijfel wat betreft mijn inrichting...! Lieve groet Lupineke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Leuk om te lezen dat deze film bij velen van jullie bekend is en dat ik niet de enige ben die hier bij weg kan dromen.
  @Erna, knuffel!
  @Lupineke, ik vind de sfeer ook super, maar zoals jij het nu hebt in je huis lijkt het me heel aangenaam wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. zeker één van onze favoriete films met kerst!! Samen met You've got mail. En idd...die cottage!! En dat die dan nep is!!! Maar deze in jouw blogje is prachtig...wegdromen kan ik daarin! Lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen