maandag 16 januari 2012

Kinderboeken met de namen van mijn kinderen

Ik ben een liefhebber van kinderboeken. Sinds een aantal jaren verzamel ik de boeken van een aantal schrijvers/illustratoren. Die zullen hier op mijn blog ook nog wel eens te zien zijn. 

De boekjes die ik hier nu laat zien heb ik in de loop van de jaren gekocht op rommelmarkten en in kringloopwinkels. In de titel van de boekjes komen de namen van mijn kinderen voor. De boekjes waren meer voor mij dan voor hen, want zij gaven er weinig om. Dat is ook de reden dat het bij een kleine verzameling is gebleven. Mijn dochter vindt het nu zelf ook leuk en kijkt in kringloopwinkels altijd even bij de kinderboeken of er een boek met haar naam op de plank staat....

24 opmerkingen:

 1. Rik, Dick en Dieuwertje, daar moet ik ineens aan denken. Was ook een leuk boek over eekhoorntjes.
  Leuk dat je dochter nu wel kijkt in de kringloop.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk idee!!! Ik dacht eerst dat je wat anders bedoelde: ik heb mijn kleinkinderen alle drie een boek gegeven waarin zij een hoofdrol spelen. Maar dat kon ik aangeven bij de drukker.....:).
  groetjes, Sylvia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee, ook voor een kraam kado.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk idee is dat! Zo zie je hier vaak leuke verzamelingen langskomen. Groetjes, Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk hè, oude kinderboeken. Ik ben ook zo blij dat ik ze nog allemaal bewaard heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt leuk, die oude boekjes, vooral de illustraties.
  Fijne avond Willy en veel leesplezier.
  Liefs
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk idee als de namen van je kinderen in een boektitel voorkomen en dan een verzmeling(etje) aanleggen. Grappig hoe kinderen toch anders over de dingen gaan denken.
  Nog een fijne avond.
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijk ding om te doen hè, alle tweedehandswinkeltjes aflopen en dan ook nog wat vinden...
  Liefs
  Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Willy,

  Wat een prachtige kaften hebben de boekjes van Anne. Leuk dat jij ook op zoek bent naar oude boeken. Ik spaar Gouden boekjes en de oude Margriet winterboeken. Die zijn ook zo prachtig.

  Een gezellige avond!

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een leuke verzameling ;o)
  ik verzamel al jaren geillustreerde sprookjesboeken, vooral alice in wonderland en peter pan, wind in the willows ect. hebben mijn voorkeur!

  kijk ook eens op mijn blog http://loverforbooks.blogspot.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel leuk hoor. Sowieso zien zo'n oude boekjes altijd aantrekkelijk uit...!
  Lieve groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ja, dat is idd een heel leuk idee! ik probeer ook weleens zoiets kado te geven als een kind jarig is, niet altijd makkelijk. Leuk dat Anne het nu zelf ook waardeert. Ik heb zelf ook nog een boek wat ik als kind heb gekregen en wat dus Petra heet, leuk! Liefs, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat LEUK! 'n mooie verzameling, Willy..
  échte nostalgie!
  groetjes, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke verzameling. Grappig dat die boeken de namen van je kinderen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk om zo een verzameling te beginnen. Ik heb ook wat met kinderboeken maar denk niet dat ik er ooit eentje met mijn naam zal vinden :-)
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh Willy wat leuk, en zo herkenbaar!! Ook hier een aantal Koen-boekjes, helaas hebben we van Kyra er nog maar eentje gevonden, nota bene een Engelse uitgave! Het boekje 'Anne's nieuwe leventje' herinner ik me nog goed, dat heb ik als meisje gelezen...! Leuk om jouw verzameling zo bij elkaar te zien! Fijne (winter-!!)dag, lieve groet!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuk idee om kinderboeken te zoeken met namen van je eigen kinderen er op! Ik vrees dat ik dan lang moet zoeken :)!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel leuk idee je moet er maar op komen, en later dan vinden de kinderen het wel leuk. Dat heeft zich nu al bewezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een geweldig idee....ik zou wel wat boekjes met de namen van m'n kinders kunnen vinden denk ik....
  Lieve groetjes Anje.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mijn vriendin gaf mij het boekje "Stijn de trein" met de mededeling dat ze er niets mee bedoelde het ging alleen om de titel (is een voorlichtingsboekje over ADHD).Want Stijn is gek op treinen.Manon heeft er ook 1 met haar naam maar weet even niet meer de titel.Ze vinden het vaak zelf erg leuk als ze en verhaal horen waar hun naam in voorkomt(als ze klein zijn).

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuk idee. Een tip die je nooit meer vergeet en waar ik voortaan altijd aan zal denken als ik over een boekenmarkt loop.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dag Willy,
  Wat een leuk idee. Je zoekt eigenlijk altijd bij het verzamelen naar een motief, want er zijn zoveel (mooie)boeken. Bij mij zijn dat de boeken van Nicolaas Beets, Van Koetsveld en Dickens omdat ik zo van die periode houd. Maar uiteraard ook de boeken van Carl Larsson. Wat Dickens betreft, had bijna geen plaats meer en ben toen overgegaan op de Christmas Carols, maar ook daar zijn er oneindig veel mooie van uitgegeven. Ha, ha, ben u maar bezig om ze zelf weer te schrijven. Er zijn drie kinderboeken en twee romans gepubliceerd. Nu ik wat meer tijd ga krijgen ben ik weer lekker aan het schrijven geslagen. Heerlijke bezigheid! Maar de naam die ik mijn hoofdpersoontje dit keer heb meegegeven zal waarschijnlijk niet door 'naamliefhebbers'worden gekocht, nl. 'Rara dat ben ik'. Vond het een leuke variant op rara wie ben ik.
  Fijne dag nog! Lieve groet, Marja

  BeantwoordenVerwijderen