donderdag 28 augustus 2014

Een wandeling door DoesburgOp een zondagmiddag in augustus bezochten wij de tentoonstelling KUNSTENAARSKIND in de Raadskelder van Doesburg. Ik had in de regionale krant gelezen dat er in de Martinikerk ook een tentoonstelling zou zijn, textiele schilderijen van Erna Reesink. Helaas had ik het berichtje niet helemaal goed gelezen, de openingstijden waren van maandag tot en met zaterdag, de deur van de kerk was dus gesloten. Hoewel wij vlak bij Doesburg wonen kennen wij het Hanzestadje, gelegen aan de IJssel, helemaal niet zo goed. Wij besloten om een wandeling te maken door het historische centrum van Doesburg.Vanaf de kerk wandelden wij door de klinkerstraatjes langs vele monumentale panden die het stadje rijk is. Er zijn musea, veel leuke winkeltjes, galeries, restaurantjes, café's en B&B's, veel meer dan ik had gedacht.

Ik wist wel dat er elke eerste zondag van de maand een culturele zondag in Doesburg plaatsvindt, maar die hebben wij nog nooit bezocht. Er is op die zondagen (behalve in juli) een wandelroute langs de ateliers, galeries, musea, muziekpodia, antiquiteiten en oude ambachten. Het is ook mogelijk om de toren van de kerk, die dan dus wel geopend is, te beklimmen. Bij de VVV en de deelnemers, herkenbaar aan een witte vlag met logo, is een routebeschrijving verkrijgbaar. Het lijkt mij leuk om dit binnenkort eens te bezoeken.


Een EERDER BEZOEK AAN DOESBURG.
VVV DOESBURG
CULTURELE ZONDAG DOESBURG
TENTOONSTELLING ERNA REESINK

17 opmerkingen:

 1. Het is een heel mooi plaatsje inderdaad. Een tijdje terug kwamen we uit Duitsland in een gigantische file in Nederland terecht. Het zag er naar uit dat het heel lang ging duren en we kropen vooruit. Op een gegeven moment zagen we een afslag naar Doesburg en waren we verlost van de auto's. We hebben daar heerlijk gegeten op het terras van het restaurant met de zwarte parasol op jouw foto. Om 9 uur zijn we weer vertrokken en konden we zonder file naar huis rijden. Het was een onverwacht leuk uitje in een mooie omgeving.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een paar jaar geleden hebben wij hier een stadswandeling gedaan, aan de hand van een route die we kochten bij de plaatselijke VVV. Super leuk want je komt dan op plekken waar je normaal gesproken niet zou durven lopen, denkende dat het privé terrein is. Erg de moeite waard, want het was soms heel verrassend. Leuk om op jouw foto's huizen en plekjes terug te herkennen.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik smul van al die oude huizen!
  Prachtige foto's Willy!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Willy was je om 6 uur in de ochtend ,er is geen mens te bekennen op straat, maar wat een prachtige foto', krijg toch een beetje heimwee als ik dit zo zie, , Bep

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Bep, er was die dag veel wind en er kwamen buien aan. Het was op de Singertjesdag, dus jij zat heerlijk in je warme keuken.

   BeantwoordenVerwijderen

   Verwijderen
 5. Een heerlijk stadje, een terugkomer.
  Groet,
  Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Willy. Een prachtig stadje. Ben er nog nooit geweest terwijl ik Tony Doesburg heet. Merkwaardig. Groetjes Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja wij zijn er ook eens geweest, idd heel mooi plaatsje. Mooie foto's heb je weer gemaakt Willy. Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Willy,
  Wat een mooi stadje. Mijn broer had me al gezegd dat Doesburg ook heel erg mooi is, en het staat dan ook op ons lijstje om op de fiets een keer te bezoeken. Maar dat gaat dan wel volgend jaar worden, dan heb ik als het goed is een trekhaak onder de auto en een fietsenrek. Dan zetten we de fietsen achterop en fietsen dan richting Doesburg. Daar gekomen fietsen we dan toch weer een keer in een ander stukje rond. Op dit moment is Klarenbeek - Doesburg toch nog net iets te ver, zei mijn broer... we moeten tenslotte ook weer terug natuurlijk... Maar we gaan er dus zeker een keer naar toe...
  Ik ben toch wel blij met jouw mooie tips voor die omgeving hoor.. heerlijk...
  Ik wens je een mooie dag en alvast een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Willy,
  Ja, een heel mooi oud stadje en je toont ons prachtige en stemmige foto's ervan.
  Geniet van een fijn weekend en ik stuur je zonneschijn mee. Wij kunnen wel met veel minder hitte en hadden gráág wat regen.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heeft Nederland toch veel moois te bieden. Ben er als kind(dus heeeeeeel lang geleden) met mijn vader geweest. Herinner me wel een heel mooi oud huis maar verder niets. De moeite waard om het stadje toch weer eens te bezoeken.
  Heb eeb fijn weekend.
  Kram
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hoeft niet altijd ver van huis om iets moois te zien ! Ben er nog nooit geweest.........jammer dat je mis gekeken had voor de textieltentoonstelling. Dankzij dat ik vandaag verkeerd gekeken had naar de openingstijden van een museum hebben we een heerlijke lunch gehad,mmmmmm.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Afgelopen week heb ik Doesburg ook bezocht. Wat een herkenning in de prachtige foto's die je gemaakt hebt. Doesburg is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alweer heel lang geleden waren wij met de kinderen ook eens in Doesburg. Ook in de toren van de kerk. Ontzettend leuk plaatsje en heel veel te zien en te ontdekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een schitterend stadje!
  Dat moet ik onthouden voor wanneer het nog eens mooi weer is.

  Vlug even opzoeken of het ver van hier ligt.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een mooie hanze-stad aan de IJssel!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtige foto's van Doesburg. Wij kwamen er voor het eerst doorheen met een etappe van het Hanzestedenpad en zijn later nog eens terug gegaan. Het is zo'n leuk plaatsje! Dat van die culturele zondagen wist ik niet, bedankt voor de tip en natuurlijk voor de mooie wandeling. Fijne dag nog verder!

  BeantwoordenVerwijderen