maandag 25 augustus 2014

Op de fiets naar vliegveld Terlet

Zaterdagmiddag besluiten we toch maar op de fiets te stappen, al geeft de buienradar aan dat er nog een bui in aantocht is. Onze bestemming is vliegveld Terlet, daar is een zweefvliegcentrum. Mijn man en dochter zijn er jaren geleden al eens heen gefietst. Het is een flinke klim vanaf onze woonplaats. Op de heenweg kiezen we voor de kortste route, van 13 km, die leidt ons door de bossen van Nationaal Park Veluwezoom.

Wij slaan hier niet rechtsaf af, naar de Loenermark, maar volgen het fietspad rechtdoor. Het leidt ons bijna  in één rechte lijn naar Terlet.
Bij dit monument staan we even stil. Het staat op de plek waar in de nacht van 14 op 15 juni 1943 een Lancaster bommenwerper neerstortte, daarbij verloren zeven jonge vliegers hun leven.


We komen nu bij de A50. Vanaf hier fietsen we een stuk over de parallelweg en gaan onder het viaduct door. Nog 400 meter en dan zijn we bij Terlet. Het is droog gebleven.We nemen plaats op het terras van café restaurant de Thermiekbel en bestellen thee en een broodje kroket. Volgens onze dochter serveren ze hier het lekkerste broodje kroket. Of dat zo is weet ik niet, maar na zo'n fietstocht smaakt het in ieder geval heerlijk.
Het is fris op het terras, maar vanaf deze plek hebben we goed zicht op alles wat er gaande is op het vliegveld en in de lucht. Bij mooi weer is het een prachtige plek om te vertoeven.

Op de terugweg hebben we de regencape toch nog even nodig, maar al snel komt het zonnetje tevoorschijn. We fietsen nu over de Loenermark. Het is weer genieten op de hei, die nog steeds in bloei staat.

NATIONAAL PARK VELUWEZOOM
DE LOENERMARK
CAFÉ RESTAURANT DE THERMIEKBEL
Informatie zweefvliegclubs Terlet GEZC en SNZT

20 opmerkingen:

 1. De rechtstreekse route is een hele mooie route...vol in de natuur. Ik verbaas mij er overigens wel over dat jullie zo vaak onderweg zijn...wat een energie! Maar dat moet ook wel wanneer je een broodje kroket wil verbranden ;-). Ik moet er eigenlijk een keer met manlief naar toe, ik weet zeker dat hij graag wil testen of dit inderdaad het lekkerste broodje is.

  Wat staat de hei mooi in bloei!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige fietstocht door de bossen en over de prachtig bloeiende heide, en dan nog bij een broodje kroket naar het zweefvliegen kijken, dat is het grote genieten. En ik geniet weer even mee, want zelf kan ik er niet zo vaak zomaar op uit.
  Groetjes,
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. He, wat leuk. Ik heb deze route ook eens gefietst met ons gezinnetje. Toen was mijn zoon een stuk jonger en kleiner. Je hebt mooie foto's gemaakt. Zo hou je de herinnering vast en beleef je het nog eens.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke fietstocht heb je gemaakt met zo'n leuk 'einddoel' en dat broodje kroket dat zal wel gesmaakt hebben, jammie! Prachtige foto's weer Willy.
  groetjes,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is zeker een mooi (en ook lekker!) plekje op dat terras om te vertoeven. Jullie weten het altijd wel te vinden, weer of geen weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi tochtje in een prachtig stukje NL. 40 jaar geleden daar veel gefietst og met mobilette rond getoerd. Ik werkte toen op 's Koonings Jagt, Schaarsbergen. Groet, Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beste Willy,
  Wat een mooie fietstocht richting Terlet en terug via de Loenermark. De heide is zó mooi...
  Ja, en dan zo'n lekker broodje kroket onder de neus houden bij iemand die het hier níet kan kopen.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer een schitterende tocht wat jullie hebben gefietst, het broodje kroket ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk fietstochtje, ik woon aan zee, maar oh....doe mij maar de hei, en liefst met een hutje erop zonder al te veel mensen om me heen, héérlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oooh prachtig die heide...zo uitgestrekt!! Heerlijk om zo'n fietstocht te maken, zo dicht bij huis!! Liefs Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie tocht hebben jullie weer gemaakt. Met dit weer kunt je ook prachtige foto's maken van wolkenluchten. En ja, die heide, dat is toch echt genieten rond deze tijd. Ik heb lekker even met jullie meegefietst :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie tocht gemaakt, met zo veel mooie foto's
  Jullie wonen echt in een mooi gedeelte van ons landje.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een prachtige foto's maakte je weer. Stap je nu telkens van de fiets speciaal voor al die mooie plaatjes? Bijzonder hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat hebben jullie een prachtige fietstocht gemaakt door een schitterend gebied. Het was weer genieten van je mooie foto's.
  Fijne week, groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij hebben hier ook pas een dagje gefietst, mooi! Kom maar eens bij me kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat breng je onze omgeving toch prachtig in beeld, groetjes Bep

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Als ik foto's zie van een dergelijke woonomgeving ben ik uiterst jaloers!!! Deze buitenwijk is best met veel groen, maar het blijven straten met huizen. Je bent een gelukkig mens. (en ik zoals ik woon ook, hoor!!)
  Groet, Rya, Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een schitterende tocht hebben jullie gefietst! Ik heb het idee dat de hei hier in Ede minde mooi bloeit op het moment dan jij laat zien.
  En eh.....je maakt wel dat ik trek krijg in iets lekkers zeg! Gelukkig heb ik net een boterham gehad.
  Mooie foto's....heb even meegenoten.

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een heerlijk dagje heb je gehad en ik heb mee genoten vanuit mijn stoel in Zweden
  Groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen