dinsdag 21 april 2015

Tuin de Pegasushof

Afgelopen zaterdag wilden we de TULPENROUTE rijden in de Noordoostpolder en onderweg twee tuinen bezoeken. Al snel bleek dat de eerste tulpenvelden nog behoorlijk groen waren en wij te vroeg waren voor de kleurenpracht. VORIG JAAR waren wij er op 5 mei en dat bleek te laat, want toen waren de meeste tulpen al gekopt. 

Tegen half elf arriveerden we bij tuin de Pegasushof. We waren de eerste bezoekers. De eigenaren stonden te wachten op een verlate bus met 40 tuinliefhebbers. We waren net de tuin ingelopen toen de bus arriveerde. Het duurde niet lang voordat de eerste tuinliefhebbers ons volgden.
De Pegasushof is een strakke tuin waarin de structuur is bepaald door taxus- en buxushagen, vijvers en een modern terras aan één van de vijvers. In de borders met vaste planten bloeiden de tulpen, narcissen, druifjes, vergeet mij nietjes, keizerskronen, euphorbia's en helleborussen  in overvloed. Het paadje met tulpen en narcissen in de windsingel had een sprookjesachtige aanblik. Van een deel van de tuin plaats ik geen foto's omdat het daar te druk was met bezoekers. Kijk voor meer foto's van de tuin in verschillende jaargetijden en informatie op de website van de PEGASUSHOF.
18 opmerkingen:

 1. Ja mooi, maar niet met 40 mensen kan ik me voorstellen. Wij hadden precies hetzelfde,vorig jaar te laat en we dachten dat zal ons niet weer gebeuren, maar nu te vroeg. We hebben de route al een paar keer gereden, maar het blijft mooi en niet zo druk als de Keukenhof. Was dit niet die tuin met allemaal kunst erin?
  Groeten, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Marianne, je zult een andere tuin bedoelen. Ik heb wel beelden gezien, drie stuks volgens mij.

   Verwijderen
 2. wat een mooie foto's heb je weer gemaakt en wat een mooie tuin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Willy,
  Hoewel jullie de bloembollenvelden nog even aan je voorbij moesten laten gaan, ben je in een schitterende tuin terecht gekomen!
  Dank voor je prachtige foto's!

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je me weer verwend met al die leuke reportages van de laatste weken, ook de links heb ik weer helemaal uitgeplozen en veel nieuws ontdekt. Morgen vertrek ik naar Nantes, verhheug me er erg op en misschien kom ik deze keer Mienke tegen! Groeten uit Parijs lieve Willie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jammer dat je nu juist net te vroeg was, maar in deze tuin kwam dat dus juist goed van pas ;o)
  Mooi zo strak aangelegd ook met de laantjes en doorkijkjes :o))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag Willy,

  Wat een mooie tuin/tuinen :) Prachtig ook met die beelden ...

  Groet! Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie tuin! Je hebt ons ondanks de vele bezoekers toch nog een goede indruk weten te geven.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het was vast genieten in die tuin. Hopelijk had je geen last van de busladingen bezoekers. Groet, Dientje.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben deze tuin al vaker op foto's in de tuinbladen tegengekomen. Het lijkt me geweldig om die een keer te bezoeken maar.....jij inspireert met je foto's tot zoveel uitjes: ik heb gewoon tijd te kort!!

  groet Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je laat ons fijn meegenieten van deze prachtige tuin en... toch nog wat tulpen gezien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste Willy,
  Ja, zo zie je om een datum te prikken voor bloeiende dingen; dat is héél moeilijk en oh zo afhankelijk van het weer!
  De Pegasushof is heel bijzonder met inderdaad strakke lijnen maar mooi door zijn eenvoud.
  Het stenen pad tussen de bomen is ook erg mooi.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 12. We gaan hem dit weekend fietsen:) wat een prachtige tuin wat een prachtige fotos! Leve de polder! Erg mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het blijft altijd gokken wanneer de tulpen op z'n mooist staan. Vorig jaar waren ze erg vroeg en nu lopen ze 2 weken achter. Maar de foto's van die mooie tuin is er niet minder om. Zo mooi hoe mensen dit voor elkaar krijgen. Wij zijn nog niet geweest, misschien volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig! Hoewel ik meer van de zwierige tuinen houd, is dit toch ook erg mooi! De tuin van Ars-Longa in Achter-Drempt hebben wij vandaag als Moederdag cadeau gedaan, een bezoek moet nog gepland worden, maar mams was er heel blij mee. Als tuinierster in hart en nieren doe je haar een groot plezier met een dagje tuin. Reuze bedankt voor de tip!!

  BeantwoordenVerwijderen