maandag 27 april 2015

Gekiekt in de paleistuin

Tijdens ons bezoek aan PALEIS HET LOO, vorig jaar april, maakte ik ook een aantal foto's van de tuin. Vanwege de renovatiewerkzaamheden van de paleistuin was de aanblik niet op z'n mooist, maar een deel van de tuin was toch het fotograferen waard. Voor de bloemen ga ik dan wel even lichtjes door de knieën. Het gebeurt regelmatig dat de gemaakte foto scheef is en ik nog een nieuwe poging waag. Hieronder zie je een aantal foto's die recht of scheef zijn.Van deze bloemen heb ik maar één foto en die is behoorlijk scheef. Met het foto-bewerkingsprogramma heb ik de foto recht gemaakt. Het resultaat is wel minder scherp.


Dat het ook anders kan, zag ik toen wij deze fotografen van een fotoclub tegenkwamen. Zij gaan niet snel even door de knieën om op goed geluk een foto te maken. Behalve de juiste apparatuur komt er ook heel wat voorbereiding, geduld en lenigheid aan te pas. 


In mei (2015) wordt de laatste fase van de renovatiewerkzaamheden van de paleistuin afgerond. Tot en met 30 augustus (2015) is de expositie BLOEMENPALEIS HET LOO, AANGELEGD & OMGESPIT  te zien in de Oostvleugel van Paleis Het Loo (let op de afwijkende openingstijden 13.00-17.00 uur). PALEIS HET LOO en de paleistuin zijn geopend op dinsdag tot en met zondag, van 10.00-17.00 uur. 

HIER kun je nog een fotoverslag zien van een bezoek aan Paleis het Loo en de paleistuin.Voor Carolien en andere liefhebbers nog even een oranjegebakje.


27 opmerkingen:

 1. Je moet er soms iets voor over hebben, als je een rechte foto wilt maken ;-). Zelf gebruik ik het programma Picasa om foto's recht te maken, daar komt dus geen lenigheid aan te pas hihi.

  Wat een prachtige tuin, Willy!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Ingrid, daar was ik net mee bezig, ik heb er een voorbeeld bijgeplaatst.

   Verwijderen
 2. Gossie, het zijn toch prachtige foto's?! Erg vermakelijk om al die fotograferende mensen zo te zien ook ... Het is al een hele tijd geleden dat ik in de tuinen van Het Loo ben geweest (laatste keer alleen binnen met de kinderen). Hebben ze nog die heerlijke oranjegebakjes in de orangerie? (Ik praat echt over eeuwen geleden hoor, dus het zal wel niet ...). Die maakten ook erg veel indruk ;)

  Hartelijke groet op deze koningsdag! Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Carolien, bedoel je dit gebakje?

   Verwijderen
  2. Haha, ja wat grappig, dank je wel! Smaakte hij jou ook goed? Destijds was 'ie heeeel erg lekker.

   Groetjes van een grinnikende Carolien

   Verwijderen
 3. Mooi die keizerkronen en ja erg handig het bewerkingsprogramma om horizon recht te maken gebruik het zelf ook regelmatig!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, Paleis 't Loo heeft prachtige tuinen, gelukkig is de renovatie daarvan bijna klaar! Lekker gebakje, mmmm
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het blijft natuurlijk een heel mooie tuin, daar bij Paleis het Loo. Ik ben er zelf twee keer geweest, maar zou er best nog een keer naar terug willen. Ook het Paleis zelf vind ik prachtig...
  Ik heb ook wel eens zo op de grond gezeten of gelegen hoor, voor het maken van een foto...
  En ja, scheve foto's heb ik ook wel eens, maar met mijn bewerkingsprogramma kan ik die dan ook heel goed weer rechtzetten...
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. So gorgeous! Wow those photographers are hard at work. I could not get back up if I were to do that! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig die foto's van de fotografen.
  Ik wil in de zomer heen als het werk af is.
  Ik ben er al eens eerder geweest en het is echt de moeite waard.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou weleens die foto's van die fotograven willen zien om te kijken of al die moeite het ook loont ! Het is lang geleden dat ik in het Loo ben geweest. Las dat er nu een tentoonstelling over Sisi is, dus wie weet......je keizerskronen op je eeste foto zijn prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke post zo op Koningsdag. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Willy. Een prachtige tuin. Ik vind die fotograven een beetje potsierlijk.Jouw foto's zijn prima. Daar ben ik jaloers op. Ik ben nl. een slechte fotograaf. Bij mij beweegt het altijd, zelfs op statief.De bloemen zijn echt prachtig. Groetjes Tony

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Beste Willy,
  Je hebt de paleistuin prachtig ingevangen en met name die oranje Keizerskroon, en ook de gele...
  Jazeker zijn er acrobaten bij en ik moest wel lachen want ook ik heb wel eens languit op mijn buik moeten liggen om bepaalde plantjes mooi te kunnen pakken. We zijn geen profi maar willen toch een aardige kiek hebben.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige tuinen bezoeken jullie steeds, mooi al die bloemen.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nou ik vind je foto's prachtig hoor, ik heb ook een statief, maar gebruik hem zelden, zo'n gedoe! En meestal zijn spontane foto's (scheef of niet) het mooist!
  Veel liefs, Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke foto's, ja de echte fotograaf neemt er de tijd voor. Mijn echtgenoot heeft hiervoor ook engelen geduld!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Willy,
  Heb jij niet nodig hoor, zo'n fotoclub. Jij maakt sowieso altijd al mooie, leuke, creatieve maar ook spontane foto's. Dat zie ik graag :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. hoi Willy ,
  Ja dat is niet zo makkelijk om mooie foto's te maken..
  Maar die van jou zijn altijd heel mooi hoor ...en ook al zijn ze soms
  scheef .ik geniet er altijd weer van je mooie foto's
  lieve groet ..nieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het Loo is altijd een bezoek waard, deze keer bij jou vind ik de Keizerskronen wonderschoon en het is kostelijk hoe je die fotograferende mensen op de kiek gezet hebt, wat een capriolen er soms gemaakt worden om iets leuk op de foto te krijgen, lachen.
  Groet, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk Willy, al die tuinen die bij je voorbij komen! De oranje keizerskroon op de bovenste foto is toch een vorst waardig?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie reportage, ik wilde er ook naar toe, maar binnen mag je niet fotograferen ( Sissi tentoonst) tja..... dan maar niet! hart. gr mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jou foto's zijn prachtig! Gewoon spontaan genomen. Ze zijn altijd te bewerken voor een beter resultaat. Vroeger zeulde ik ook met een tas vol spullen en een statief, de bergen op, de dalen in. Nu fotografeer ik gewoon uit het handje, lekker spontaan. Niks op de grond liggen e.d. Maar de foto's van de fotografen zijn wel erg leuk. Van jou scheve foto's heb ik weer erg genoten. De tuin is prachtig. Groetjes Will

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk om de fotografen aan het werk te zien Willy. Het ziet er komisch uit, maar ik ben bang dat ik mij soms zelf ook zo gedraag wanneer ik een bepaald soort foto wil maken.

  Mooie foto's van Het Loo! Het is al een eeuwigheid geleden dat ik er ben geweest.

  groeten,

  Madelief x

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wow, die keizerskronen zijn prachtig! Mooie foto's weer. Grappig om te zien wat andere fotografen ervoor over hebben om mooie plaatjes te schieten.... :)

  lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Prachtig ook deze tuin! Geweldig leuke foto's van de fotoclub!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik hoop toch zo dat de fotografieclub zichzelf terugzien op jouw blog :)
  Zo leuk zoals je ze hebt vastgelegd.
  En die prachtige keizerskronen stinken een uur in de wind. Uitermate geschikt om mollen uit de tuin te jagen :D

  BeantwoordenVerwijderen