woensdag 19 februari 2020

Dag huis, bedankt voor de fijne tijd!

Van 1994 tot en met 2019 hebben we met veel plezier in dit huis gewoond. Onze kinderen zijn er niet geboren, maar wel opgegroeid. Zij waren 5 en 3 jaar toen wij er kwamen wonen. Daarvoor woonden wij 11 jaar in de Achterhoek. Mijn heimwee naar de Veluwe deed ons in 1994 besluiten om terug te keren naar de omgeving waar mijn man en ik geboren zijn en wij onze jeugd hebben doorgebracht. Onze kinderen hebben het grootste deel van hun jeugd in dit huis gewoond. Een huis dat met ons mee groeide, er kwam een grote woonkeuken en boven de carport werd een extra slaapkamer gecreëerd. Onze kinderen namen veel vrienden mee en die konden ook blijven slapen. Onze dochter en haar vriend hebben het laatste jaar nog samen bij ons gewoond en hadden een eigen woonkamer op zolder.


Onze zoon is 4 jaar geleden het huis uit gegaan en onze dochter en haar vriend vorig jaar. Toen de foto's voor de verkoop van het huis gemaakt werden, woonden zij er nog. Gelukkig maar, want een lege slaapkamer is minder aantrekkelijk voor een foto. Toen de foto's op f-unda verschenen, was het huis binnen een paar dagen verkocht. Ik kon rustig beginnen met inpakken en spullen verkopen op m-arktplaats, want alles kon niet mee naar ons appartement. Als ik niet ziek was geworden, waren we zeker nog een jaar of tien blijven wonen in dat huis, maar nu is het goed zo. Inmiddels zijn we al goed gewend op onze nieuwe plek en vinden het fijn wonen. Af en toe wandelen we 's avonds nog even langs ons oude huis.

Om nog eens terug te kunnen kijken en jullie een rondleiding te geven door ons oude huis, plaats ik de foto's op mijn blog. Het zijn de foto's van de makelaar, die zijn toch net iets mooier dan mijn eigen foto's die ik maakte Misschien denk je dat ik geen handdoeken en prullenbakken op de wc en badkamer heb, maar voor het maken van de foto's moesten deze spullen uit het zicht. Op het aanrecht mochten ook alleen het koffiezetapparaat en de waterkoker blijven staan. De trapkast was een goede plek om al die spullen op te bergen. De deur paste nog maar net dicht.






















Dag huis, bedankt voor de fijne tijd!

14 opmerkingen:

  1. Prachtig huis, maar soms moet je het achter laten. En zoals zo vaak valt alles als een puzzel in elkaar en begin je met een nieuwe. Het uit huis gaan van je dochter, jullie een nieuw appartement. Nogmaals veel geluk in jullie nieuwe huis. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een prachtig, licht huis! Maar fijn dat je het op de nieuwe plek ook naar je zin hebt.

    Groetjes, Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een heerlijke lichte en ruime woning, maar vooral wat een prachtige tuin! Heel begrijpelijk dat het moeilijk is om dit hoofdstuk te sluiten, maar gelukkig beginnen jullie je al weer thuis te voelen op de nieuwe plek!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een groot huis en mooie tuin.
    Nu genieten van jullie appartement dat gaat zeker lukken veel geluk.
    Groetjes Ria.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat hadden jullie een geweldig mooi en fijn huis! Zoiets mag je best koesteren
    ..maar situaties veranderen en vroeg of laat moeten we allemaal kleiner of anders gaan wonen! Gelukkig zijn jullie wél in dezelfde omgeving gebleven..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een heel herkenbaar verhaal. Dingen loslaten als je ouder wordt of dat er redenen zijn dat het beter is om iets kleiner te gaan wonen waardoor je niet langer meer kunt genieten van dit mooie huis. De herinneringen daar aan zijn kostbaar maar te lezen dat jullie ook blij zijn en fijn wonen in het nieuwe appartement geeft ook rust.
    Ik wens jullie nog een hele fijne tijd in het nieuwe onderkomen.
    Groeten
    marga

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig huis en je hebt leuke herinneringen er aan. Tegenwoordig worden de huizen zeer snel verkocht, een bord staat nooit meer langer dan 1 maand hier in onze straat. Veel woonplezier in jullie appartement.
    Liefs, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Beste Willy,
    Ja, met gemengde gevoelens laat je zoiets achter.
    Nu het leeg is en alle meubels en eigen dingen er uit zijn, is ook de 'ziel' er uit... maar tóch!
    Geweldige plek was het met heerlijke grote ramen die voor veel licht zorgden.
    Ook een mooi terras met kleine tuin (zeker voor Amerikaanse begrippen) - gewoon knus.
    Maar je moet realist zijn en met elke fase in je leven komen andere prioriteiten.
    Wij hadden gisteren en vandaag zéker niet gerekend op het telkens om het uur en afgelopen nacht zelfs vaker, met de wet vac bezig te moeten zijn... Dat was al zo lang geleden dat we twee weken geleden nog gekten ove het verkopen van die 2 wet vacs die in Pieter's werkplaats stonden. Zo zie je maar; het kan snel veranderen.
    Veel mensen hebben water last hier, zóveel regen gevallen en nog en morgen ook weer. En volgende week ook na enkele dagen van vorst -3 C. Dus geen global warming maar gewoon een natte moesson, net als in Indonesië. God zij dank hebben we alleen tegels beneden dus er is niks aan de hand, gewoon lastig en je slaapt niet...
    Liefs en geniet van jullie nieuwe knusse plek - jou kennende heb je daar weer snel een nieuwe ziel ingestoken!
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat de verkoop van huis betreft hadden jullie absoluut de tijd mee,paar jaar geleden kon men de huizen aan de straatstenen niet kwijt en op de dag van vandaag gaan ze als zoete broodjes over de toonbank en ook nog eens voor heel veel geld.
    Alleen heel triest voor woningzoekende dat er veel meer vraag dan aanbod is.
    Dacht dat die huizengekte enkel op de grote steden van toepassing was,heb me er eerlijk gezegd ook nooit zo in verdiept,maar nou onze kleinzoon en vriendin bezig zijn om huis te kopen weet ik beter en hoor dat ook in zijn geboorte dorp de biedingen op de te koop staande huizen de pan uit rijzen en het kopen van een huis meer op 'n lot uit de loterij begint te lijken.
    Maar jullie kunnen verder met de mooie herinneringen aan het vorige huis en volgens mij lukt het met jullie draai vinden in het nieuwe appartement ook heel aardig.
    Nogmaals veel woongenot!

    Lieve groet,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een geweldig groot huis! Jammer dat jouw ziekte roet in het daar wonen strooide. Wel fijn om te lezen dat je je al thuis voelt in jullie nieuwe huis ( en fijn dat het schoonmaak werk ook minder is voor je).

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Tegenwoordig is het inderdaad een heel gedoe met makelaarsfoto's. Het ziet er dan uit op een manier die je nooit in het echt ziet :-). Zag nog wel een snoer van een lamp. Bij ons moest dat zelf weggemoffeld worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Volgens mij hebben we dit huis ook bekeken, maar het ging niet door omdat schoonmoeder ons niet te dichtbij wilde hebben.
    Fijn dat je het nu ook weer naar de zin hebt in jullie appartement.
    Als ik de foto's zie, krijg ik het helemaal benauwd van wat hier nog weg moet om het zo leeg mogelijk te maken.....
    Fijne dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Dat een makelaar bepaald hoe je huis er uit moet zien ,het gaat om het gevoel wat je krijgt bij een huis wat je bezichtigd en niet om de inrichting die bepaal je zelf.
    Het moet er allemaal hetzelfde uitzien van binnen ,kaal en ongezellig leeg .

    Gr Jos.

    BeantwoordenVerwijderen