maandag 24 februari 2020

Terug naar Gerberoy

Ik heb zin in een wandeling door het prachtige dorp Gerberoy, gelegen in Picardië in Frankrijk. Deze wandeling maakten wij in september 2017. In september 2014 wandelden wij ook door Gerberoy. Wij waren er toen om de tuin van de Franse impressionistische schilder Henri le Sidaner te bezoeken. Gerberoy staat bekend als rozendorp. De mooiste tijd om het te bezoeken is dan ook tijdens de bloei, maar in september is  het ook nog zeer de moeite waard. Wandel je mee?


Informatie:
https://www.gerberoy.info/
https://www.gerberoy.net/
https://www.lesjardinshenrilesidaner.com/
https://detantevantjorven.blogspot.com/2014/12/henri-le-sidaner-in-gerberoy.html
https://detantevantjorven.blogspot.com/2014/12/gerberoy.html

9 opmerkingen:

 1. Dag Willy,

  MAGNIFIEK.........zo'n wandeling!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Willy,

  Ik volg met tussenpozen al enkele jaren jouw blog met veel plezier. De prachtige foto's van de reizen naar heerlijke plekken en interessante bezienswaardigheden zijn schitterend! Zelf reis ik niet veel een beetje in de buurt af en toe Duitsland, ik geniet dan ook dubbel van alles wat jij deelt heel veel dank hier voor Willy en ik wens jou heel veel woongenot in het nieuwe onderkomen. Groet Lydia

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Lydia, leuk om te lezen dat je met veel plezier mijn blog volgt. Dank je!

   Verwijderen
 3. Beste Willy,
  Kan me zo goed voorstellen dat je er van dróómt om in Gerberoy te wandelen; met name deze tijd van het jaar!
  Ja, als die eeuwenoude muren konden vertellen... al het menselijke zwoegen voor een bestaan en het leed over alle tijden. Niks mooiers dan het met rozen te bedekken, dat fleurt alles op en brengt vreugde en schoonheid!
  Een waar genot om even mee te kunnen wandelen...
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig stadje, heerlijk hier houd ik van. Het staat genoteerd. Wie weet wanneer ik er kom. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Willy,

  Nou, dat is sterk! Ik ben een kleine 2 weken terug naar het Singer in Laren geweest met onze dochter Fleur. Ik had niet verwacht daar schilderijen van le Sidaner te vinden, maar stond er ineens wel voor. Ik vind ze zo prachtig, dus ik stond natuyurlijk helemaal te stuiteren :) Ik had al wat foto's uitgezocht om op mijn blog te gaan zetten van dat museumbezoek ... en nu ben jij daar met de 'vindplaats' van de schilderijen!!! Zo leuk! Ik heb van je prachtige foto's genoten en zou er zó wel heen willen. Misschien komt dat nog eens ...

  Dankjewel dus en een fijne dag, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Carolien, leuk om te lezen dat jij zijn schilderijen ook zo prachtig vindt. Ik kijk al uit naar jouw verslag van het museumbezoek. Gerberoy is ook zeker een bezoek waard.

   Verwijderen