dinsdag 7 augustus 2012

Gladiolenfestijn bij kwekerij de Boschhoeve in Wolfheze

Het linkje naar Kwekerij de Boschhoeve staat al heel lang op mijn blog, maar ik was er nog nooit geweest. Toen ik las dat daar in het weekend het gladiolenfestijn zou zijn, leek het mij een goed idee om er eens heen te gaan.


Toen we bij de Boschhoeve aankwamen was het al een gezellige drukte. De bezoekers kwamen niet alleen per auto maar ook op de fiets. De Fietsknooppuntenrouteleidt langs de Kwekerij en het is een Rustpunt. We begonnen in de grote schuur, waar een brocantewinkeltje een tuinwinkel en een theeschenkerij zijn ondergebracht. Hier kun je genieten van Boschhoeve thee (of koffie) met iets lekkers.


Daarna gingen we de boerentuin in. Naast het huis zijn twee tuinkamers aangelegd, die omgeven zijn door haagbeuk. In de éne tuin staat buxus met paarse, lila en roze bloemen en in de andere tuin witte bloemen, rozen, clematis.  Naast beide tuinen ligt een schaduw laantje.


Het grote grasveld wordt omzoomd met prachtige borders. Daarachter, op het naastgelegen terrein, groeien de zonnebloemen.Achterin ligt de siermoestuin. Groente, bloemen, kruiden en fruit groeien hier naast elkaar. Hier en daar staan klimrekken voor Lathyrus, bonen, pompoenen, kalebassen en komkommers.


Naast de moestuin is een boomgaard. Daar staan, evenals op andere plekken in de tuin, kunstwerkjes van gladiolen. Deze zijn verzorgd door bloemdecorateur Bert Loman, van de Verborgen Tuinen in Voorst.

Op de akker staan honderden gladiolenvariëteiten. In samenwerking met veredelaar Hermien Challa zijn die aangeplant. Je mag hier zelf gladiolen afsnijden. Op het erf staan gladiolen op kleur in bakken, waar je ook zelf een boeket kunt samenstellen.
De kwekerij heeft een eigentijds assortiment vaste planten, bijzondere heesters en een ruime collectie kleinbloemige clematissen en vele soorten bollen op de pot gekweekt. Er zijn verschillende activiteiten zoals het Sneeuwklokjesfeest, Dahlia- en zomerbollendagen. Volgend weekend, 11 en 12 augustus (2012) is er weer een gladiolenfestijn. 
Informatie: http://boschhoeve.nl/

Op zaterdag 18 en zondag 19 augustus (2012) is er een Gladiolenweekend in Laag Soeren bij het bedrijf van Hermien Challa in Laag Soeren.


Natuurlijk heb ik zelf ook gladiolen gekocht. Ik koos wit met verschillende tinten roze. Het boeket was zo groot dat ik het verdeelde over twee vazen....

29 opmerkingen:

 1. So beautiful pictures. Gladiolus is a lovely flower and I see that you have the same white urn as me * smile *.

  Hugs
  Elna

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een kleurenpracht dit gladiolenfeest. Geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is dus véél meer dan alleen maar een gladiolenfestijn. Prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wij hebben ze hier ook staan, in prachtig zalmroze! een heerlijk plekje lijkt mij het en jouw gladiolen staan ook prachtig! liefs, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een feest om daar tussen de gladiolen door te lopen en in de prachtige tuin!
  Gladiolen hebben altijd een bijzondere betekenis gehad bij ons thuis. Mijn ouders zijn op 6 augustus 1948 getrouwd en ze kregen toen een enorme bos zalmroze/oranje gladiolen. Ook later kregen ze die elk jaar weer op hun trouwdag, maar dan van ons, de kinderen. Mijn vader is inmiddels overleden, maar nog steeds probeer ik een bos gladiolen te kopen voor de trouwdag. Dit jaar is het niet gelukt: nergens te vinden en ook in mijn eigen tuin bloeien ze nog niet, maar staan ze al wel in de knop! Gaat nog goed komen.
  Dank je wel voor je mooie blogje!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto's een leuke dag uit en nog een mooi bosje bloemen op tafel, genieten. :-)

  groetjes,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige bloemen en foto's groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke bloemenpracht,en niet zo verwonderlijk
  de gladiool ook wel zwaardlelie genoemd staat symbool voor kracht, overwinning en trots. Deze symboliek dateert al uit de Romeinse tijd; de winnaar van een gevecht tussen twee gladiatoren werd bedolven onder de gladiolen. De uitdrukking ‘de dood of de gladiolen’ wordt nu nog gebruikt in de wielersport, wanneer er veel risico’s genomen worden. De gladiool is ook al jarenlang verbonden met de Nijmeegse Vierdaagse. De wandelaars worden op de laatste dag ingehaald met gladiolen. De weg die naar de eindstreep leidt, heet die dag zelfs Via Gladiola.
  De Gladiolus staat symbool voor trots en betoverende schoonheid.....en dat laatste zie ik terug in de mooie kunstwerken met gladiolen in je foto serie.

  Bedankt voor het delen,Willy
  ik zet het adres bij mijn TIP lijstje.

  Fijne avond en geniet van je mooie vazen met gladiolen......,misschien nog een tip uit de tijd dat ik bij bloemist werkten:knijp het bovenste knopje uit de steel en alle verdere bloemen zullen opengaan.

  Liefs,
  Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldige tuin. Heerlijk om daar door heen te lopen.
  Ja, de gladiolen zijn prachtig.
  Heel veel plezier ervan!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk daar he, in de boschhoeve, ben er al 2 keer geweest met de sneeuwklokjes markt Ook zo leuk. Je hebt weer mooie foto's............gr.Conny.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat leuk die gladiolen en Wolfheeze is voor mij niet echt ver weg, eens kijken of ik m'n buurvrouw a.s. weekend mee kan krijgen voor een bezoek ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow, wat een tuin .En dan al die gladiolen. Om vreselijk hebberig van te worden.je hebt je goed in kunnen houdenen mooi zijn ze.
  Kram
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuk plekje laat je weer zien.
  Adres om te onthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel mooi blog weer, wat een prachtige tuin, dank je wel voor de wandeling er door.
  Foto's zijn weer geweldig mooi.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Willy wat mooi dit vandaag bij jou te zien. Ik kreeg vanmiddag van een vriendin roze. Prachtig staan ze bij jou ook in de vaas.

  Liefs José

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Beautiful pictures from a wonderful garden and a wonderful place!

  Thanks for sharing with us:))

  Greetings,

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beste Willy,

  Práchtige tuinen en wat een weelde aan gladiolen zeg! Geniet van je jouwe, erg mooi gekozen.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een pracht! Schitterend! Dat was dus echt genieten! Je hebt mooie uitgezocht! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat een mooie tuin laat je zien. Pas gesnoeide buxussen maken de boel extra keurig! Al zijn gladiolen niet mijn bloemen, als ze zo in een rijtje neergezet zijn vind ik ze mooi tot hun recht komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat mooi, hier kan je uren vertoeven. Je hebt mooie boeketten samen gesteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. geweldig fijn blogbericht. Ik ben eigenlijk niet zo van de gladiolen, maar ik moet zeggen jij weet ze echt te verkopen. De Boschhoeve is een tip. Dank. @

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ja wat een feest der herkenning !
  Meestal ga ik naar het sneeuwklokjesfestival.
  OOk zo leuk !
  Fijne fleurige woensdag
  Mapi

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik kan alleen maar ooooooooohhhhhhhh zeggen. Prachtig vind ik dit alles. groetjes Wilma Oud

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Há Willy, wat een verrukkelijke tuin hebben jullie bezichtigd, er zijn steeds meer mooie tuinen opgengesteld voor publiek, we hoeven er niet voor naar Engeland. Prachtig bloemen zijn dit toch en je hebt jezelf er ook mee verwend. Ik heb gisteren al heerlijk bijgelezen op je blog, wat een enige kussens heeft Anne gemaakt, ik ben ook helemaal wég van het bloemenkussen. Lieve groeten van Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een lieve kleurtjes heb je voor jouw gladiolenboeket uitgezocht!
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een prachtige tuin(en) laat je ons weer zien!
  Oh ik ben gek op gladiolen. Mijn oma was dat ook!
  Je hebt een prachtig boeket samen gesteld!
  Wist je dat als je de twee uiterste bloemknopjes eruit breekt dat de gladiool dan helemaal uitkomt en langer staat?

  Veel liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 27. De Boschhoeve is een geweldige kwekerij. Ik ben er een aantal keren geweest. Niet in de zomerperiode, wel o.a. tijdens het Sneeuwklokjesfeest. Dat is echt een feest!! Dan begint het tuin seizoen weer...... Ik heb eigenlijk nooit meer gladiolen in de tuin, waarom niet weet ik eigenlijk niet. Ze doen mij aan vroeger denken toen ze in de moestuin bij mijn opa en ook bij ons thuis stonden... Je hebt een prachtige blog gemaakt over de Boschhoeve. Compliment! Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. It´s a beautifull place you are telling about here. I'm going to this garden newt week. Kind regards Claus

  I'm linking to you on my blog.

  BeantwoordenVerwijderen