donderdag 11 augustus 2016

Delfts blauwe tuinvazen en een schelpengrot

Wij zijn al ontelbare keren bij Paleis het Loo geweest. Nog nooit waren wij op het dak van het paleis. Het moest er nu toch maar eens van komen. Toen we om tien uur arriveerden kochten we meteen kaartjes voor de bezichtiging van 11 uur. Er was nog tijd om eerst de nieuwe Delfts blauwe tuinvazen in de paleistuin te bekijken. Op weg daar naartoe namen we een kijkje bij de schelpengrot van koningin Mary. De grot werd in 1986 gereconstrueerd. Ik kan mij niet herinneren dat ik het al eerder had gezien. Het naastgelegen keuken-keldertje ook niet, maar die was vanwege restauratie van de tegelwanden niet te bezichtigen.


In de paleistuin werden onlangs nieuwe Delfts blauwe tuinvazen geplaatst. De vazen werden geproduceerd naar voorbeeld van 3 bewaard gebleven exemplaren uit de 17e eeuw. Koning-stadhouder Willem III en koningin Mary hadden die tuinvazen destijds in de paleistuin staan. Een aantal van de nieuwe tuinvazen staan in de Koninginnetuin. Vanaf de schelpengrot keken we in de Koninginnetuin, maar wij moesten even omlopen om er te komen.

In de paleistuin waren verder nog geen bezoekers.

Op deze foto's zie je de schelpengrot met de vogelkooi.

Informatie:
https://www.paleishetloo.nl


Wordt vervolgd!


10 opmerkingen:

 1. Wow! This is just fabulous. I really like the shell cave.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er fantastisch mooi uit de schelpengrot en die vazen wit met blauw en dan het complementaire oranje geweldig!
  fijne dag,
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blijft altijd een mooie tuin en een genot om te bezoeken. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een mooie reportage van een prachtig paleis!Moet er ook nodig eens naar toe, ik woon niet eens zo ver weg en ben er nog nooit geweest....schande!

  groetjes Trijnie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtige plaatjes met mooie vazen en een hele mooie tuin. Aan het onderhoud zullen wij maar even niet denken want er zullen heel wat uren zitten in het knippen van de al dat groen.
  Groeten
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow mooi paleis. De tuin en de architectuur is wel heel mooi. Je hebt er leuke foto's van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie foto's Willy, van 't Loo. Wij zijn er ook verscheidene keren geweest o.a. voor de expositie over Grace Kelly maar hebben toch ook veel overgeslagen zie ik nu. Reden om er weer eens naar toe te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig, hè!
  Ik ben in december nog in de tuinen geweest, maar toen was er geen bloei, alleen groen. Dit is toch echt mooier!

  Bedankt voor de tip over de wol. Ik heb inmiddels begrepen dat er zo'n grote run op is geweest dat het moeilijk verkrijgbaar is. Maar ik blijf nog even mijn best doen.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig! Eigenlijk is Het Loo helemaal niet ver, maar ik ben er welgeteld nog maar een keer geweest. De tuin vind ik echt prachtig, helemaal die Delfts blauwe potten met appeltjes van oranje. Dank voor de mooie rondleiding!

  BeantwoordenVerwijderen