zondag 7 augustus 2016

Museum MORE in Gorssel

Midden in het centrum van Gorssel staat Museum MORE, het is grootste museum voor Nederlands Modern Realisme. In een prachtig nieuw gebouw, een uitbreiding van het voormalige gemeentehuis, zijn 7 grote tentoonstellingszalen gerealiseerd. Hier is de collectie van Hans Melchers ondergebracht. Het zijn kunstwerken uit de vroegere collectie van Dirk Scheringa.


Naast de semipermanente opstelling, waar o.a. werk te zien is van Jan Mankes, Charley Toorop, Pyke Koch en Carel Willink, zijn er ook wisseltentoonstellingen.

Tot en met 25 september 2016 is de grote overzichtstentoonstelling over de schilder-beeldhouwer Rein Draijer (1899-1986) te zien. In één van de zalen wordt een video getoond, waarin oud leerlingen van de kunstenaar aan het woord komen. Als je de kunstenaar niet kent is dit een goede manier om een indruk te krijgen van zijn werkwijze.


Tot en met 9 oktober 2016 zijn de getekende zwart-wit zelfportretten van Rosemin Hendriks (1968) te zien. Zelfportretten die eigenlijk geen zelfportretten zijn. Ingewikkeld? In de begeleidende video vertelt zij uitgebreid over haar werk en wordt het duidelijk.

foto's van de getekende portretten en 1 foto van de video

In Café MORE, gevestigd in het voormalige gemeentehuis, dronken wij een kop koffie. Ik heb mij niet laten verleiden tot een MOREkop, misschien een volgende keer ;) 


Informatie:
http://museummore.nl
https://www.facebook.com/museummore
http://www.gorssel.nl

8 opmerkingen:

 1. Ik moet er nu echt naar toe gaan. Ik kom regelmatig in Gorssel, maar dan aan de overkant bij René Vos buitensport. Elke keer denk ik: ik wil naar het museum. Maar omdat we dan Dientje bij ons hebben en het meestal om snel iets te halen bij René denk ik er niet aan. Nu maar een bezoek aan More plannen en niet naar de overbuurman. Van buiten ziet het er al prachtig uit
  Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alleen voor het pand zelf zou je er al naar toe willen! Bedankt voor deze informatie en tip.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kende dit museum niet, maar je hebt mij nieuwsgierig gemaakt. Ik moet echt eens naar Gorssel. Bedankt en hartelijke groeten El

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch ook maar eens doen. Dank je voor de mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat leuk.
  Ik hoorde erover op de radio.
  leuk om het nu via jou te zien!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat moet een heel mooie tentoonstelling zijn, maar ook het gebouw is super!
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik was er een paar maanden geleden ook. Zo mooi, ook het dorp zelf! mooi Nederland. hart. gr mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lijkt me een mooie tentoonstelling. Ik hou wel van Mankes en Toorop. Gisteren hadden we eerst het plan naar Coda te gaan, voor Vernieuwd verleden, maar het druilerige weer hield ons thuis, met een boek op de bank. Ook leuk. Misschien volgende week nog.

  BeantwoordenVerwijderen