donderdag 25 augustus 2016

Kom ie vanoavend nog oaver?

Dat vroeg ik mij gisteravond ook af. Wij hadden onze fietsroute meteen al aangepast omdat ik toch wel last van de warmte had. In plaats van naar Zutphen gingen we naar Brummen. Vanaf Hall fietsten we over het Hallsepad. Dat fietspad komt in Brummen uit en ligt grotendeels tussen de bomen. Daarna gingen we via het centrum van Brummen naar de IJssel, waar het pontje naar Bronkhorst vaart. We bleven aan deze kant van de IJssel en zaten een tijdje aan een picknickbank, dronken koffie en aten onze boterhammen op. Toen we daar zaten, hebben we het pontje vele keren heen en weer zien varen. Voor ons geen pontje naar Bronkhorst, maar terug naar Brummen. Eerst vulden we de thermoskan nog met zelf gepompt bronwater. 

In Leuvenheim had ik al zin in een beker bronwater, dus bij het eerstvolgende bankje hielden wij pauze. Wat smaakte dat zelf gepompte bronwater heerlijk! Dat ik dorst had, was blijkbaar goed te zien, en ook dat het niet onze eerste en laatste pauze was. Een passerende fietser riep: "Kom ie vanoavond nog oaver?" Ik heb er hartelijk om gelachen, maar wist al wel dat dit inderdaad niet onze laatste pauze zou zijn. Met de eindstreep bijna in zicht hielden we voor de derde keer pauze. De thermoskan met bronwater hebben we (vooral ik) helemaal leeggemaakt. We zaten op een bankje bij de muziektent. In de muziektent was niets te doen, maar er kwam wel muziek uit het oefengebouw van de muziekvereniging.We fietsten nog even door een prachtig versierde straat. De versiering was ter ere van baanwielrenster Elis Ligtlee die olympisch goud behaalde op de vrouwen keirin. 

20 opmerkingen:

 1. Mooie fiets tocht. Het pontje naar Bronkhorst ken ik, mooi stadje is dat..

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk ziet dit er weer uit mooi fietstochtje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog 'ns bedankt voor je mooie fotos van jou omgeving... mijn 'maternal' grootouders' wiegjes stonden in Steenderen... en het Hallse pad kan ik me nog goed herrineren... Tante Willemien, de klompemaker's vrouw. woonde in Hall...later in Eerbeek ... Groeten van uit New Jersey...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. What a great bike ride. And a nice surprise to find the decorated street honoring Elis Ligtlee. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke route hebben jullie gefietst, prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste Willy,
  Wat een geweldig mooie fietstocht was dat zeg.
  Ja, zelf koel bronwater kunnen tappen is geweldig.
  Hele mooie foto's ook van de mooie natuur.
  Liefs en fijn weekend!
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat dapper om in deze warmte zo'n fietstocht te maken!
  Wel heel mooi!
  Prachtige foto's en dan die uilen....

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. OOHHH dan zijn jullie misschien wel bij ons langs gefietst !!!
  Wij gaan ook regelmatig naar het pondje ..dat is zo'n fijn plekje....en nee we gaan weinig naar de overkant...dat is steeds ons plan maar het komt er maar niet van !..;0)
  Prachtige foto's weer...en wat ben ik blij dat wij in dit mooie stukje van Nederland wonen !!!
  Fijn weekend !
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind het al dapper dat je aan de fietstocht begonnen bent! Pfff wat was het warm. Maar het was zeker de moeite waar wat een prachtige foto's! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heerlijk toch fietsen met deze warmte ūüėú Mijn man heeft ook geen e bike en vind het helemaal niet erg dat ik hem zo nu en dan voorbij ga.
  Maar onder de bomen met een verkoelend windje in je gezicht is toch heel fijn!
  Fijne zondag.
  Groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hgallo, Dat is een heerlijke fietstocht geweest! En ik was een paar jaar geleden in de Steeg op vakantie en fietste waar jij ook fietste. Leuk om terug te lezen over het pontje. Nog veel fietsplezier gewenst.Gr. Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dag Willy,

  Gossiemijne, wat leven we toch in een mooi land he ... Het was weer genieten, dank je wel! En jeetje, die 'buitens' en dan met die sinaasappelboompjes in een ton (net als bij Het Loo), wat is dat toch fantastisch. Zo mooi!

  Groetjes en een fijne zonnige week, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat was een mooi en 'warm' fietsrondje. Wat leuk dat jullie al die vlaggetjes en zo voor Elis tegen kwamen. Wat was zij overdonderd hè, toen bleek dat ze gewonnen had. Zó leuk om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Willy,

  Mag ik je iets vragen? Jij maakt van die prachtige omslagdoeken en ik wil er ook een gaan maken voor een vriendin van me. Ik heb al gezocht, heb zelfs naar een winkel gebeld, maar niemand kan me vertellen hoeveel wol je er ongeveer voor nodig hebt. Kun jij me dat vertellen? Ik vind de wol die jij gebruikte prachtig, dus het wordt ook zoiets ... Als je het wilt vertellen, dank alvast voor de moeite!!!

  Groetjes, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Carolien, i.v.m. mijn vakantie een verlaat antwoord. Zo'n 6 bollen (van 240 meter). Maar ik las bij Mirjam dat zij 8 bollen gebruikt. Het ligt waarschijnlijk ook een beetje aan de manier van haken. Veel plezier ermee!

   Verwijderen
 15. Prachtige foto's en zalig is zo een ritje met het warme weer. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooie fietstocht! Ik heb ook snel last van de hitte, vorig jaar hadden we een betaalde fietstocht met culinaire stops onderweg met een temperatuur van over de 30, 4 juli, ik vergeet het ook niet meer, ik vond het afzien en ben niet oaver gekomen, ik ben gestopt en heb de koelte van het huis opgezocht. Dat was dus eens, maar nooit weer. Dapper dat jullie wel oaver gekomen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie foto's weer Willy! Fijn he, om zo 's avonds nog even na te genieten van de mooie nazomerdagen. Hopelijk hebben we er nog heel wat in het verschiet!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie foto serie hier weer te zien. met onverwachts muziek en een gouden plak!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Dag lieve Willy,

  Nu was ik even heel druk met werk etc., maar nog heel hartelijk dank voor je berichtje aangaande de wol, daar kan ik weer mee verder!
  Hopelijk heb je een fijne vakantie gehad.

  Hartelijke groet, Carolien

  BeantwoordenVerwijderen