vrijdag 14 februari 2020

Drie dagen in het Teutoburgerwoud

Na het klussen en de verhuizing gingen we er even drie dagen op uit naar Duitsland. Wij verbleven in de omgeving van Tecklenburg in het Teutoburgerwoud (dat is slechts anderhalf uur rijden voor ons).

In het stadje Bad Iburg wandelden wij door de straatjes en naar het kasteel. Wij warmden ons op met koffie en taart bij een knusse konditorei.


Bij het in Beierse stijl ingerichte restaurant Malepartus in Lienen voelden wij ons even in Zuid-Duitsland. Mijn man bestelde een typisch Duitse warme maaltijd (Schweinshaxe met een Knödel en Sauerkraut). Mijn oog viel op een Windbeutel (een grote soes met kersen-yoghurtijs, vanille-ijs, kersen en slagroom) en die kon ik niet weerstaan, maar was wel veel te groot.



Wandelingen in het Teutoburgerwoud zorgden voor genoeg beweging en het verbranden van calorieën. Wat een prachtige omgeving in herfstkleuren.



Het stadje Tecklenburg zou maar zo het decor kunnen zijn van een Duits sprookje. Wij waren er vroeg en het stadje was langzaam aan het ontwaken. De vele fotogenieke plekjes heb ik verwerkt in maar liefst vier collages.









Informatie:
https://www.badiburg.de/Tourismus/
https://www.waldwirtschaft-malepartus.de/
https://www.tecklenburger-land-tourismus.de/start-nl/ferienorte/tecklenburg.html

13 opmerkingen:

  1. Wat een pracht foto van jou met die mooie herfsttinten op de achtergrond!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke foto's, prachtige wandeltocht moet dat geweest zijn. Zelf ben ik enorme fan van Duitsland en alles wat erbij hoort lekker eten, altijd schoon, de knusse huizen enz enz...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk!!! Ik was daar vorig jaar. We lopen de Hermannsweg. We zijn van Rheine tot Bad Iburg gekomen. De rest volgt nog. We zaten in het zelfde cafeetje als jullie. Gisteren waren we 2 dagen in Lengerich. 4 km van Tecklenburg af. Ik had je kunnen treffen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Rubato,nee, wij waren er in november. Wij willen er wel weer een keer naartoe. Veel plezier alvast met het vervolg van de Hermannsweg.

      Verwijderen
  4. Wat heerlijk om zoveel moois zo dichtbij huis te hebben! Vakwerkhuizen blijven (voor mij in ieder geval) iets magisch en sprookjesachtig hebben. Ik heb dan ook heel erg genoten van al je foto's; wat heb je er lekker veel geschoten!
    Leuk om je gezicht te mogen zien. Misschien heb je al eens eerder een foto van jezelf op het blog geplaatst, maar dat kan ik me niet herinneren.
    En dat ijsje? Ik zou er ook voor gevallen zijn hoor; typisch zo'n gevalletje waarbij de ogen groter zijn dan de maag :O)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige foto's van deze omgeving in herfstkleuren!
    Het is daar heel mooi en genieten van de omgeving en lekker wandelen.
    Lang geleden dat wij er waren, maar allerlei herinneringen komen weer naar boven.
    Goed weekend
    groetjes, Truus uit Drenthe

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een prachtige omgeving. Dank dat we mogen meekijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi gebied. Op de middelbare school was dit een doel van schoolreisje, Ibbenburen en Tecklenburg. Blijf het altijd een leuke plaats vinden. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Heel mooi, vooral die klokken. Ik denk dat daar verlichting in zat? En heel leuk, de foto van jezelf.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beste Willy,
    Nou zeg, het mooie tijdens die herfstdag stráált inderdaad van je prachtige foto's af en met zo'n wandeling in de natuur kun je wel goed eten verbranden. Mag ook, mits je alles nog mag blijven eten qua gezondheid.
    Dat was inderdaad een mooi en bijna sprookjesachtig dorpje. Jij/jullie fotograferen ook het liefste zonder mensen in het beeld, ook mijn voorkeur!
    Liefs,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Dag Willy,

    Het ziet er inderdaad prachtig en sprookjesachtig uit. Heerlijk, even weg ...
    En leuk om jou ook op de foto te zien! Fijne zondag!

    Groetjes, Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Bedankt voor de tips! Wij zijn vorig jaar voor het eerst in het Teutoburgerwald geweest (Bielefeld en omgeving) en gaan graag nog eens terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Mooie omgeving en voor elk wat wils van actief tot rustig aan tripjes.
    Vele jaren geleden vermaakten wij ons ook daar waar je als bezoeker aan alles merkt echt welkom te zijn.

    Fijne zondag!
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen