dinsdag 27 juli 2021

Tomatensoep van Polly, met een eigen draai

Wij eten graag soep en ik maak ik het dan ook bijna elke week. Tomatensoep was toch alweer een jaar geleden. Bij Lien zag ik een recept voor tomatensoep met zoete puntpaprika's. Dat leek mij heerlijk. Het recept is van de 79 jarige Polly. Zij werd na een herseninfarct nagenoeg blind en kookt sindsdien vaak soep. Lien schreef een mooi verhaal over haar.


Ik gaf wel een eigen draai aan de soep, met bosuitjes en een winterwortel, en paste de hoeveelheden tomaten en zoete puntpaprika's aan. De rozemarijn en crème fraîche liet ik achterwege en i.p.v. 1 pepertje gebruikte ik sambal oelek. 

Ingrediënten:
800 gram tomaten
4 zoete puntpaprika's
1 winterwortel
3 bosuitjes
2 uien
2 knoflookteentjes
2 aardappels
2 groentebouillonblokjes 
1 theelepel tijm
1 theelepel sambal oelek
1 liter heet water

Snijd alles in stukjes/blokjes. Doe een scheut olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de uien en knoflook. Daarna de puntpaprika's en bosuitjes mee fruiten. Voeg de tomaten toe voor ongeveer 5 minuten. Vul het aan met een liter heet water, de aardappels, de wortel en groentebouillonblokjes. Voeg nog een theelepel tijm en sambal toe. Laat alles ongeveer 30 minuten pruttelen tot het goed gaar is om te pureren met een staafmixer.




Het verhaal over Polly is te lezen bij het Keetje van Lien.
http://www.hetkeetjevanlien.com/2021/07/de-soepen-van-polly.html

4 opmerkingen:

  1. Heerlijk ziet de soep eruit. Bij mij gaat er meestal in wat ik in koelkast of kelder heb liggen. Soms is het eerst een pasta saus en de 2e portie soep. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Willy,
    Ja, zo'n zelfgemaakte soep is altijd lekker en ook in de zomer!
    Liefs,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Tomatensoep is hier ook populair.
    Met een beetje rijst of croutons en vers brood, heerlijk.
    lieve groetjes
    Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  4. I love tomato soup and is nice to eat it cold when it’s hot.

    BeantwoordenVerwijderen