dinsdag 23 mei 2023

Café Gut Hörne op Rittergut Hörne in Balje

Maandag 1 mei, de Dag van de Arbeid, is in Duitsland een feestdag. Wij bezochten op deze dag het Rittergut (havezate) Hörne in Balje. Het landgoed wordt voor het eerst genoemd in 1219. Het huidige landhuis dateert uit 1872 en is gebouwd in neogotische stijl. Ik heb het landhuis niet van de mooiste kant kunnen fotograferen, want dat gedeelte is privé. Het is mogelijk om op het landgoed te logeren, in een van de prachtige B&B kamers of vakantieappartementen. In het oude koetshuis is het sfeervolle Café Gut Hörne gevestigd. Wij maakten daar een keuze uit het taartenassortiment en omdat het zonnig was, zochten we een plekje op het ruime terras van de binnenplaats. Ik vond dat we daar prinsheerlijk zaten.

Op het landgoed bevindt zich ook een nagebouwd Middeleeuws dorp. Het is een mooie locatie voor een Middeleeuws feest.

Op 1 mei is het ook Maifeiertag (meifeest). In het gebied waar wij op vakantie waren, wordt dit ook gevierd. We zagen op verschillende plekken meibomen. Ik vind het een mooie aanblik, vooral als de linten zo wapperen in de wind..Informatie:
https://guthoerne.de/
https://guthoerne.de/index.php/cafemenue/cafe

3 opmerkingen:

 1. Herrlich und wunderschön sieht es dort aus liebe Willy. Ich mag solche Plätze wo man die Seele baumeln lassen kann und auch die alten Häuser verströmen dieses idyllische Flair. Zum Kuchen (Torte) hätte ich auch nicht nein gesagt.

  Liebe Grüße
  Kerstin und Helga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezelligheid met al dat rood. Ook zeker weer de moeite waard om te onthouden. Ik mag wel een boekje bij gaan houden.
  Dank en groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Willy,
  da habt Ihr aber ein schönes Café entdeckt. Der Außenbereicht mit den vielen Plätzen zum Sitzen ist wunderschön und läd einen direkt zum Veweilen ein. Richtig idylisch!
  Die Maibäume hier liebe ich auch. Bei uns ist es immer Brauch am 30.04. den Maibaum mit einem kleinen Fest aufzustellen und dann unterm Maibaum zu tanzen. Und in der Nacht muss er bewacht werden, denn leider wird er sonst von der Jugend gefällt und man steht ganz schön dumm da.
  Und wenn er dann im Juni wieder abgebaut wird, wird er bis zur Sonnwende aufgehoben und dann verbrannt.
  Liebe Grüße zu Dir
  Manu

  BeantwoordenVerwijderen