maandag 29 mei 2023

Melkhus Cappel

Als we in het noorden van Duitsland zijn, kijk ik meestal of er Melkhuskes in de buurt zijn. Melkhuskes zijn altijd landelijk gelegen en meestal bij een boerderij. Ze zijn er  in grote en kleine uitvoeringen, met een grote of kleine tuin, terras en/of binnenruimte. Er worden niet alleen melkproducten (zoals milkshakes, yoghurttoetjes en ijs) verkocht, maar ook koek en taart, koffie en thee, limonade, en soms zelfs snuisterijen en handwerk. 

Tulpen plukveld


Op een zonnige dag, maar wel met een hele koude wind, kwamen wij via een tulpenveld en vele koolzaadvelden terecht bij Melkhus Cappel. Wij hadden onderweg al ergens vis gegeten en wilden een ijsje kopen. In het knusse Melkhus stond van alles uitgestald (zie de foto's). De eigenaresse was niet aanwezig. Een onbemand Melkhus hadden we nog niet eerder meegemaakt, maar dat is dus ook mogelijk. Het was op dat moment zelfbediening en het geld kon in een trommeltje worden gedaan. Ik had een karnemelk-frambozen ijsje en het smaakte heerlijk. We waren buiten gaan zitten, maar vonden het daar toch te koud en daarom verplaatsten wij ons naar het zitje in het Melkhus. 


Informatie:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100071409024496

6 opmerkingen:

 1. Wat een knus plekje. Was vast een heerlijk ijsje. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Willy,
  was für ein tolles Melkhus, das kannte ich bis dahin gar nicht. Bei uns gibt es auch so ein Häuschen, allerdings nur zum Milch abholen, ganz ohne Eis und all die schönen Dingen. Richtig gemütlich schaut es aus.
  Liebe Grüße zu Dir
  Manu

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, welch ein Vertrauensvorschuss...
  Wunderbar, dass es das noch gibt.
  Das Melkhaus und auch die Tulpen- und Rapsfelder sehen sehr schön aus.
  Liebe Grüße von
  Heike

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een gezellig en lekker hus is dat dan. Daar wil je wel een stopje maken.
  Groetjes Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zo'n Melkhus! Wij komen hier regelmatig een Rustpunt tegen, ik denk dat het vergelijkbaar is.

  BeantwoordenVerwijderen