zaterdag 17 augustus 2024

Het Glasmuseum en Bauerncafé Höltingshof in Lette (Coesfeld)

De privécollectie glaskunst van Lilly Ernsting (1930-2023, van modeketen Ernsting's family) is uitgegroeid tot een prachtig Glasmuseum in Lette vlak bij Coesfeld. Het museum werd in 1996 geopend in de Alter Hof Herding. Hier zijn de beginjaren tot en met 2003 van de verzameling te zien. Het grootste gedeelte staat in vitrines. In de aanbouw, een moderne ruimte, zijn wisselende tentoonstellingen. Tijdens ons bezoek was daar het werk van Poolse glaskunstenaars te zien. Wij kochten een combikaart en konden zo ook het Glasdepot in de tegenovergelegen Höltingshof bezoeken. Hier wordt het gedeelte van de verzameling vanaf 2004 tentoongesteld. Er staan al lege vitrines klaar voor nieuwe aanwinsten. 






Hieronder de tentoonstelling met werk van Poolse glaskunstenaars.














Bij de locatie van het Glasmuseum Alter Hof Herding maken we een uitstapje naar de tuin van het aangrenzende huis. Een prachtig aangelegde tuin met veel glaskunst. Best bijzonder om daar te mogen rondwandelen, want het huis wordt bewoond. 

























Vanaf het Glasmuseum Alter Hof Herding wandelen we naar het Glasdepot Höltingshof. Bij Bauerncafé Höltingshof lassen we een pauze in voor koffie met taart. Het is mooi weer, dus we zoeken buiten op het terras een plekje. De meeste tafeltjes zijn al bezet of gereserveerd, maar we vinden toch nog een plekje. We laten ons verleiden tot de perziktaart en de appelschmandtaart. Ze doen hier trouwens alleen maar aan grote stukken.







Ik ben blij dat we de combinatiekaart hebben gekocht, totaal 4 euro p.p., want er is in het Glasdepot nog veel glaskunst te zien.




















Informatie: 
http://www.glasmuseum-lette.de/
Er zijn ook groepsrondleidingen mogelijk. 

3 opmerkingen:

  1. Wat is er toch een hoop mogelijk met glas! Sommige kunstwerken lijken van een ander materiaal gemaakt te zijn grappig dat dat effect mogelijk is met glas.
    En oh die hangende bollen met armpjes en beentjes, wat goed bedacht!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Willy!
    What a lovely place, the glass peaces are so different and very nice. The garden is beautiful I can find similaraties in the glass out in the green with what we saw at Kew Gardens in 2019, We got to see glass art of Dale Chihuly. It was beautiful.
    I suppose the cake tasted just fine, it looks grate.
    Have a lovely day /Marika

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat mooi al dat glas in verschillende vormen, en die kuchen ziet er lekker uit.

    BeantwoordenVerwijderen