zondag 6 november 2011

Gebreide keukenhanddoek

Bij Jeanny zag ik enige tijd geleden een keukenhanddoek, gebreid van Durable katoen nr  8. Ze heeft de beschrijving er ook bij vermeld.


Beschrijving: Zet met breinaalden 2,5 mm 125 steken op en brei 4 naalden in ribbelsteek.
Maak de indeling 10 steken ribbelsteek, dan voor 7 blokken 15 st recht, 15 st averecht en eindig weer met 10 st ribbelsteek. Na 20 nld de steken wisselen. Brei zo door tot 7 blokken in de hoogte. Hierna weer 4 naalden ribbelsteek.
Zet in de laatste nld, als er nog 2 st over zijn, 10 nieuwe st op voor het lusje, brei de laatste st van de nld en kant dan alle st af.


Jeanny plaatste ook nog een link naar de drops video waar te zien is hoe je op eenvoudige wijze een ophanglus kan breien. Jeanny bedankt voor het patroon, het komt ook precies uit met het garen. Mijn eerste keukenhanddoek is nu af. Hij kan gewassen worden op 60 graden. Jeanny heeft 'm ook in de droger gedaan, dan wordt hij wat steviger.

Informatie: http://merklapperie.blogspot.com/2011/07/een-gebreide-keukenhanddoek.html


De pannenlappen die je ook op de foto ziet, zijn gehaakt in de larksfootstitch met Durable nr 8. Kijk voor de beschrijving van de larksfootstitch bij Karin aan de haak.

Informatie: https://karinaandehaak.blogspot.com/2010/05/patroon-larkfootstitch.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten