zondag 27 november 2011

Ontrafel Museum Twentse Welle Enschede


In MUSEUM TWENTSE WELLE in Enschede is nog tot en met 4 maart 2012 de tentoonstelling ONTRAFEL te zien. De tentoonstelling bestaat uit hand- en machinaal gebreide kleding van internationale modeontwerpers en modehuizen gedurende de laatste 100 jaar, o.a. Chanel, Dior, Mary Quant, Yohji Yamamoto en Sandra Backlund. Ook wordt er aandacht besteed aan de industriële breitechnieken van de 18de en 19de eeuw.De tentoonstelling was al eens te zien in het Mode Museum van Antwerpen. In Museum Twentse Welle zijn hoogtepunten van die tentoonstelling te zien, aangevuld met stukken uit de collectie van het museum. Het is een mooie en gevarieerde tentoonstelling, maar niet heel groot. De foto's zijn printscreens  van de panoramabeelden, alles is beter te bekijken op de website.


Tijdens de tentoonstelling worden er verschillende workshops gehouden, o.a. kerstballen breien. Op 5 februari 2012 is er een workshop met Arne & Carlos. Ook kan men mee breien aan de langste sjaal.Museum Twentse Welle is een nieuw en modern opgezet museum en een bezoek meer dan waard. Je kunt er alvast eens rondkijken d.m.v. een VIRTUELE TOUR. Het museum staat in de wijk ROOMBEEK die in 2000 getroffen werd door de vuurwerkramp.

10 opmerkingen:

 1. Het lijkt me een leuke tentoonstelling om te zien. Ik heb me al ingerschreven voor feb.en dan zal ik het allemaal meemaken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mij lijkt het ook een leuke tentoonstelling. Ben benieuwd wat Arne en Carlos gaan breien tijdens de workshop in februari 2012. Kerstballen lijken me dan niet echt leuk, paaseieren misschien?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bijzondere tentoonstelling Willy!

  Een fijne zondag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mee breien aan de langste sjaal,hihi, wie verzint zoiets?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk, ik noteer het weer op mijn lijstje. zo handig...al die tips over leuke uitstapje!! lieve groet, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga er binnenkort zeker kijken, fijne week groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zeker altijd heel leuk die uitstapjes van jou Willy, zowel in Nederland als in Zweden. Enschede is nu ook al de moeite waard. Jammer dat de tenstoonstelling er niet meer is als we weer in NL zijn. Hadden we kunnen combineren met het Jan Cremer museum. Wie weet is er in april wel weer een andere interessante tentoonstelling.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi zeg. Zo goed gerangschikt ook.
  Zeker de moeite waard.
  Liefs,
  Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hoe lang is de langste sjaal? zou er een wereldrecord zijn dat gebroken moet worden??

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gelukkig is mijn vakantie met een week verlengd, heb nu dus ruim 2 weken vrij vanaf de 23e, da's maar goed ook, want dit lijkt me ook heel leuk, staat nu ook in de agenda. Willy, bedankt voor alle leuke tips!!

  BeantwoordenVerwijderen