maandag 12 juni 2023

De vuurtoren Kleiner Preuße

Na het zien van die duizenden schelpen in het Kuriose Muschel Museum in Wremen, reden we door naar de Noordzee bij Wremen. Hier staat sinds 2005 een replica van de 10 meter hoge vuurtoren Kleiner Preusse. De originele vuurtoren werd in 1906 gebouwd als kruismarkeringslicht. De kleurbanen zwart-wit-zwart kwamen overeen met de vlag van Preußen (Pruisen), vandaar de bijnaam. De vuurtoren werd in 1930 afgebroken. De lantaarn deed nog tot 1967 dienst in de bovenlichtvuurtoren van het nabijgelegen Imsum. De replica is niet in werking als vuurtoren, maar het is voor iedereen wel een herkenningspunt. Deze Kleiner Preusse trekt veel toeristen en is tevens een geliefde trouwlocatie. 

De haven van Wremen is de thuishaven van een aantal Krabbenkutters, dat zijn boten voor de vangst van Noordzeegarnalen. Bij een van de kraampjes aan de haven nuttigden we een Krabbenbrötchen (broodje met Noordzeegarnalen). Ik nam plaats in een strandkorf op het terras, helaas niet in het zonnetje, maar wel uit de wind. Het Krabbenbrötchen smaakte heerlijk.

Informatie: https://www.kleiner-preusse.de/

7 opmerkingen:

 1. Heerlijk he zo'n garnalen broodje. Ik herinner mij van Rügen nog de heerlijke vis broodjes. Mooie foto's altijd leuk zo langs het water. Gr. Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi zeg! Dat was weer een mooi uitje voor jullie en mooie foto's voor ons, volgers. Gr. Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie tochten/uitjes maken jullie en bij deze aan zee dan ruik ik gelijk de zilte lucht die aan zee hangt. Ben geboren aan zee en mijn vader, broer en onze 2e zoon hebben gevaren.
  Prachtig schelpenmuseum in je vorige blog. Ken je het Miramar schelpenmuseum in Vledder??? Het is ook de moeite waard om daar te kijken.
  Bovendien heb je ook het Museum voor Valse Kunst daar in Vledder. Echt de moeite waard om te zien en niet heel groot museum, maar je bent wel een ochtend of middag bij elk zoet.
  Mooie dag en groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Truus, bedankt voor de tip! Dat wordt een keer een uitstapje naar Vledder.

   Verwijderen
  2. Graag gedaan en veel plezier.
   Nog 1 tip -- ga buiten de drukste vakantietijd dan krijg je uitgebreide verhalen bij het Museum voor Valse Kunst.

   Verwijderen
 4. O wat leuk die kleine vuurtoren

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke plek. Elke keer weer laat je zoveel moois zien, nogmaals een dikke dankjewel!!

  BeantwoordenVerwijderen