vrijdag 30 juni 2023

Pilsum



Op de heenreis naar Pilsum willen we eerst de kerk van Visquard bekijken. De sleutel kunnen we afhalen bij de pastorie staat er op het informatiebord bij de kerk. Als we daar aanbellen krijgen we geen gehoor, dus kunnen we niet in de kerk. We lopen een rondje om de kerk en rijden verder naar onze tweede stop, een kaasboerderij. Daarna rijden we verder naar Pilsum. Pilsum is een klein dorp vlak bij de Noordzee in Ostfriesland. Het dorp is gebouwd op een warft (terp). We parkeren de auto op een grote parkeerplaats aan de rand van het dorp. Op een bankje bij de parkeerplaats drinken we eerst koffie en daarna wandelen we door de straatjes van Pilsum. Het is rustig in het dorp. We komen een drie babbelende dames tegen en groeten vriendelijk, maar ze merken ons niet op. We kijken bij een oorlogsmonument en de dorpspomp. Het middelpunt van het dorp is de Kruiskerk, daterend uit de 13e eeuw. Deze kerk is wel geopend en we nemen een kijkje. Bij het sfeervolle café/restaurant de Alte Brauerei nuttigen we de lunch. Wij kiezen een menu van de middagkaart: Pilsumer vissoep en gebakken koolvisfilet met aardappelsalade. 

























Het dorp Pilsum ligt op 2 kilometer afstand van de Noordzee. Nu we er zo vlakbij zijn, willen we ook naar de zee toe. Helaas hebben we de vuurtoren links laten liggen.








Dijkwerkersmonument Diekskiel


Informatie:
https://visquard.reformiert.de/startseite.html
https://www.kaesehofladen.de/
https://www.reformiert.de/gemeinde/pilsum.html
http://alte-brauerei-pilsum.de/
https://www.ostfriesland.travel/nl/attracties/pilsumer-leuchtturm-krummhoern-greetsiel

5 opmerkingen:

  1. Genoten van de foto’s. Wat zien de dorpjes er vrolijk uit door de bloemen. Dat de dames helemaal geen oog voor jullie hadden, ze hadden het gesprek best kunnen onderbreken. Leuke beelden. Fijn weekend. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijk blog verhaal was dit weer, ik geniet van de foto's!
    groet Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha, die babbelende dames zijn grappig en verder weer heel veel mooie foto’s, dat is echt genieten. Gr., Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Willy!
    Lovely willage and beautiful houses and gardens. The ladies got me to smile.
    Lovely!
    Have a nice day /Marika

    BeantwoordenVerwijderen