zondag 11 juni 2023

Het Muschel Museum in Wremen

Om 11.30 uur, een half uur voor de middagsluiting, liepen we naar binnen bij het curieuze schelpenmuseum in Wremen ten noordwesten van Bremerhaven. Het is een klein museum en daarom dacht ik dat een half uur voldoende zou zijn voor een bezoek. We hebben alles ook wel kunnen zien, maar ik had nog wel een tweede ronde willen doen. Er zijn meer dan 3000 schelpen uitgestald in verschillende vormen, kleuren en patroontjes. Alle schelpen hebben leuke en grappige fantasienamen gekregen van de verzamelaar. Dat is trouwens iemand uit Berlijn. Ongeveer 85% van de schelpen zijn door hem zelf gevonden. Via Nordholz, ten zuidwesten van Cuxhaven, is de verzameling in 2007 in Wremen beland. De meer dan 3000 schelpen tellende verzameling heeft een mooie plek gekregen in de oude school. Neem er ruim de tijd voor als je het "Kurioses Muschel Museum" gaat bezoeken!


Informatie: https://muschelmuseum-wremen.jimdofree.com/

7 opmerkingen:

 1. Oh, you've really discovered another exciting museum... I would have been interested in that too. Thank you for your great photos. I'm very glad about that.
  Many greetings to you from Viola

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Er zitten hele aparte schelpen tussen. Jammer dat je geen 2e ronde kon maken. Nu moet je het doen met de foto’s. Groet, Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige schelpen allemaal! Wist niet dat er zoveel soorten waren.
  En sommige ook zo groot.
  Maar waarom er nou telefoonhoorns bij liggen is me een raadsel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Floor, in het Duits spreekt men van Sprechmuschel en Hörmuschel bij de telefoonhoorn, dus spreekschelp en hoorschelp.

   Verwijderen
 4. Wat leeft er toch veel moois in en rond de zee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een prachtig museum , staat nu ook op mijn lijstje om te gaan bekijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. VERLIEFD. Wat een geweldig museum, en alles is ook zo mooi tentoongesteld.

  BeantwoordenVerwijderen