zondag 25 november 2018

Een zondagmorgen wandeling in Zwolle

Jeanette (Hip en Kleurig) plaatste foto's van haar woonplaats Zwolle. Een aantal jaren geleden maakten wij, voordat we museum de Fundatie bezochten,  een zondagmorgen wandeling in Zwolle. Het was nog vroeg en we waren bijna alleen op straat. Op de eerste foto is de toren van de basiliek te zien, beter bekend als de Peperbus. Dit jaar verbleef ik bijna 11 weken in het ziekenhuis van Zwolle en was de Peberbus het herkenningspunt van mijn uitzicht op de stad. Informatie:
https://www.visitzwolle.com/
https://hipenkleurig.blogspot.com/search/label/zwolle

9 opmerkingen:

 1. Echt prachtig, ik heb zitten genieten. En zag ook wat plekjes voorbij komen, waar ik ook foto's van heb. Heerlijk, dank je wel. En ook voor de vermelding van mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie gevels en huizen. Ik heb er 3 jaar gewoond, in Holterbroek. Keken vanuit de 4-hoog flat aan de ene kant over de stad met peperbus en andere kant weilanden en Zwarte Water. Ik werkte toen in Sophia Ziekenhuis. Moet toch maar weer een rondwandelen. Gr. Dientje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje wat een boel mooie foto’s van een mooie stad hoor!..prachtig dat lukt mij met de iPad echt niet 😔...hele fijne week liefs Ria x 💕

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens al deze mooie foto's had jij één van die prachtige Hanzesteden echt voor je alleen op de vroege ochtend:-)
  Niemand die voor voor de lens van de camera loopt.....of voor je voeten.

  Groetjes,Ger

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Willy,
  Nou zeg, na je ziekenhuis verblijf van 11 weken met uitzicht op de 'Peperbus', is dit een geweldige reis terug naar mooie plekken op een mooie zondag!
  Pràchtige gevelpanden laat je ons hier zien; geweldige foto's.
  Een gevelpand heeft ook een houten 'gingerbread' versiering en de scrolls lijken op wat wij hebben in de nok van het huis. Speciaal gemaakt in Texas van hout. Wij vonden het zo mooi voor onze omgeving.
  Had het zo nog nooit eerder in Nederland gezien.
  Moest gniffelen om de fietsenstalling; zo typisch Nederlands en iets wat je hier nooit ziet...
  De frisse dierenweide en de mooie bloemen maken het inderdaad een pláátje van een stad.
  Zo'n mooie zondag wandeling zoude we ook wel willen maken!
  Bedankt voor het delen van het mooie Vaderland.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie rondleiding geef je ons door de stad. En wat een prachtige tekst staat er op de joodse synagoge... Er zijn wat plekjes die ik herken... Bijzonder hoe zo'n toren als de Peperbus een soort van baken kan zijn in een roerige periode... Dank je wel weer voor je fotoreportage... Een goed en voorspoedig verder herstel gewenst, liefs, Willeke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Pracht foto’s van een mooie stad! Heb de Peperbus een paar jaar geleden beklommen en genoten van het uitzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige grote verzameling foto's van één stad! Goed dat we tegenwoordig digitaal fotograferen want anders had het je een hoop fotopapier gekost én had je het niet met ons kunnen delen!

  BeantwoordenVerwijderen