donderdag 11 juni 2020

Een wandeling op landgoed Beekhuizen

Gisteren maakten wij een korte wandeling op landgoed Beekhuizen bij Velp. De blauwe wandelroute is slechts 4 km lang, maar wel heuvelachtig. Het is even zoeken naar het beginpunt, ik had thuis beter op de kaart moeten kijken. Eerst naar de overkant van de beek en dan de blauwe pijlen volgen. Het gaat ook al meteen heuvel op en heuvel af.





Imposant zo'n bos met eeuwenoude hoge bomen. Ik voelde mij daar klein. Wat is het dan een verrassing om plotseling middenin het bos bij een prachtige vijver te staan. De bankjes nodigen uit om er even op plaats te nemen. De eendjes komen meteen naar je toe. Ze zullen wel gewend zijn om gevoerd te worden.










We wandelen door en komen boven op de Keienberg. Vroeger kon je hier ver van je af kijken, maar door de begroeiing en bebouwing gaat dat niet meer. Ik las in de beschrijving van de wandelroute dat de gebogen vorm van de huidige zitplaats is geïnspireerd op een muziekteken, de 'fermate', een rustmoment. De rechthoekige uitsparingen in het metaal corresponderen met de eerste vijf noten van Beethovens 'vijfde symfonie'.






Als we verder wandelen komen weer bij de vijver. Het is voedertijd voor de eendjes. Bij de waterval wandelen we niet bovenlangs, maar onderlangs over de stenen.














Tijdens de route lopen we een aantal keren langs de beek, aan het begin en eindpunt van de wandelroute ligt deze er op z'n mooist bij.






Vanaf de parkeerplaats wandelen we nog even door om een kijkje te nemen bij Buitenplaats Beekhuizen met Restaurant Woodz. Een leuke plek om tijdens een volgende fietstocht iets te drinken. Deze keer drinken we thee bij onze dochter en haar vriend in Velp.




Bij een kraampje kopen we kersen uit de Betuwe. Ze smaken heerlijk na zo'n wandeling.



Informatie:
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-veluwezoom/route/beekhuizen-keienberg-veluwezoom
Wil je een route van 9 km wandelen, dan volg je de bruine pijlen.
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-veluwezoom/route/wandelroute-herikhuizen-veluwezoom-bij-arnhem

https://www.buitenplaatsbeekhuizen.nl/
https://www.buitenplaatsbeekhuizen.nl/restaurant-woodz



7 opmerkingen:

  1. das ist ja wirklich ein wunderschöner park! unter diesen hohen bäumen zu wandern muss herrlich sein! unsere kirschen sind noch ganz grün, aber ich freue mich sehr auf sie. deine gekauften sehen sooo lecker aus!
    liebe grüße ins nachbarland,
    mano

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie wandeling. Die foto met de bankjes is zeer leuk. En die andere zitplek vind ik indrukwekkend.
    En die kersenkraam is ook te leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je waant je in het buitenland, wat een wandeling. Prachtig. Dank je wel. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Dientje, het wordt ook wel Klein Zwitserland genoemd.

      Verwijderen
  4. Mooi daar! Deze ga ik onthouden om ook eens te wandelen. Dankjewel!
    Groeten, Alyt

    BeantwoordenVerwijderen