vrijdag 28 augustus 2020

Fietsen in de omgeving van Bad Bentheim

Wij brachten enkele dagen door in een vakantiehuis in het Duitse stadje Bad Bentheim, vlak over de grens bij Oldenzaal. Het was met de auto slechts 1.15 uur rijden. Bad Bentheim kenden we al van een bezoek zo'n 30 jaar geleden. Destijds bezochten we het kasteel, maar daar kon ik mij weinig van herinneren.

We namen onze fietsen mee en hebben er veel gebruik van gemaakt. Vanaf Bad Bentheim fietsten wij een aantal routes van de Grafschafter-Fietsentour. Op de eerste avond fietsten we route 2 (28 km), maar daar heb ik weinig foto's van gemaakt. We wilden voor het donker thuis zijn, dus hielden we alleen een korte pauze om iets te drinken. De uitkijktoren van Isterberg die we op deze route tegenkwamen, hebben we later in de week bezocht. Het bouwwerk is 35 meter hoog en heeft 111 treden. Het kasteel van Bad Bentheim is vanaf deze plek goed te zien. Zelfs Enschede (25 km) was te herkennen door zijn hoge Alphatoren.


Route 23, van 36 km, ging vanaf Bad Bentheim in zuidelijke richting naar Ochtrup. Wij fietsten langs weilanden, akkerland en veel maisvelden, waarvan sommigen omgeven waren door zonnebloemen. Vanwege het opletten in het verkeer heb ik helaas geen foto gemaakt van de voormalige textielfabriek in het centrum van Ochtrup, waar nu een Designer Outlet gevestigd is. In de winkelpromenade was het rustig. Bij een bakker kochten we wat broodjes. Op een bankje buiten de stad aten we de broodjes op. Onze volgende pauze was in het veengebied Gildehauser Venn. Vanaf het uitkijkplateau konden we het natuurgebied goed overzien. Aan het eind van de route hadden we mooi uitzicht op het kasteel van Bad Bentheim. 




Route 3, van 35 km, bracht ons via weilanden, maisvelden en bossen naar het plaatsje Ohne. Het was nog te vroeg voor een pauze, maar de picknickbank met uitzicht op de kerk nodigde daartoe wel uit. Hier stroomt de Vecht, de rivier die in Nederland Overijsselse Vecht wordt genoemd. Ooievaars van hout zaten hoog op hun  nest. Het was warm en we zagen pootjebadende koeien. We hadden geen badkleding mee, anders hadden we een duik kunnen nemen in het recreatiegebied Haddorfer Seen. Vlak voor Schüttorf fietsten we door het prachtige bosgebied Samerrott. In Schüttorf zagen we een kunstobject van lantaarns. Bij de oude korenmolen aan de Oude Vecht pauzeerden we. Daarna wandelden we nog even door het centrum van Schüttorf en fietsten verder naar ons eindpunt, Bad Bentheim.



Tijdens route 2 en 3 passeerden we het Café beim Waldbauern Wij keerden hier later terug en aten er heerlijke Kuchen. De damhertjes moesten natuurlijk ook op de foto. 


We hebben Bad Bentheim en de omgeving tijdens onze fietstochten beter leren kennen en er van genoten. Het mooie weer droeg daar natuurlijk aan bij.

Informatie:

14 opmerkingen:

  1. Mooie omgeving. Diverse keren op de camping gestaan. Leuke plaatsen in omgeving. Heerlijk wandelen en fietsen. Outlet is leuk om te doen en kijken. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Dientje, wij fietsten langs de mooie en rustig gelegen camping am Berg in Bad Bentheim. Bij de outlet hebben we enkele uurtjes rondgesnuffeld.

      Verwijderen
  2. Beste Willy,
    Wat een ontzettend mooi en interessant gebied om te gaan fietsen samen.
    Ja, je komt inderdaad ogen tekort om het allemaal in je op te nemen.
    Vaak komt je inderdaad niet toe aan het aldoor nemen van foto's. Ook eens een keer 'vrij' rond kijken en niet achter de lens is nodig.
    Liefs,
    Mariette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Groot gelijk om er weer wat dagjes opuit te gaan,rust en ruimte vonden jullie op het boeren platteland.
    Waar je ook bent in Duitsland op de Bauernhofcafé's is het altijd heerlijk zitten,buiten en binnen en er is altijd wat te beleven.
    Ja, Bad Bentheim en omgeving is mooi,al weer heel lang geleden dat wij er weekje verbleven maar de mooie herinnering is er nog altijd.

    Groetjes,Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat waren een paar heerlijke dagen. Mooie plaatjes laat je ons zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nee dit geloof je niet. wij waren er ook afgelopen dagen. Zijn net thuis gekomen rond een uur of 13.30 uur. Onze jongste was met een vriend mee en zijn ouders, Roompot ferienresort. Wij gingen er naartoe en hadden samen een hotel genomen Niedersachsischer hof, wat een luxe en heerlijk eten. Ook in Ochtrup geweest en ons vermaakt met onze vrienden. Veel te snel die drie dagen en nu weer thuis maar ohhhh wat hou ik van Duitsland.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Leuk Coby, dan zul je zeker opgekeken hebben van dit verslag. Er komt nog meer! Wij waren er vorige week, van maandag tot zondag. Fijn om zo samen met familie en vrienden enkele dagen daar door te brengen. Geniet nog maar even na!

      Verwijderen
  6. Dus je bent in de buurt geweest en genoten. Fijn om te lezen maar ook mooi om die plaatjes te zien. Wist eigenlijk niet dat het in de omgeving van Bad Bentheim zo mooi is.
    Dus je hebt ons op een idee gebracht.
    Groeten
    Marga

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ga deze bestemming zeker aan ons lijstje toevoegen. Wat een mooie foto’s laat je hier zien van jullie fietstochten.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een leuk verslag. Lekker veel foto’s en een leuk verslag.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ui wie schön, ich liebe solche Radtouren, meine Eltern haben das auch immer so gerne gemacht. Auf einer Bank sich niederzulassen und einfach nur die Natur geniessen, das ist einfach herrlich. Wie schön, dass wir dabei sein durften. Ich kenne die Gegend dort nämlich überhaupt nicht.

    Liebe Grüße
    Kerstin und Mama Helga

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat is Duitsland mooi he! En nooit te ver weg.

    Groetjes,
    Marjolijn

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Dat ziet er mooi uit Willy.
    Een lekker taartje eten hoort erbij en die leuke hertjes.
    Al met al een mooie fietstocht.

    Fijne zondag.

    BeantwoordenVerwijderen