dinsdag 4 augustus 2020

Tuin aan 't Leusveld in Brummen

Op landgoed Leusveld gaan wij regelmatig wandelen. Zondagmorgen bezochten we de buren van het landgoed, want daar was Open Tuin. Om 11 uur waren we aanwezig bij Tuin aan 't Leusveld (een toepasselijke naam). Wij werden hartelijk ontvangen door de eigenaren en begonnen aan de bezichtiging. Wandel je mee? Neem onderweg gerust even een pauze op een van de bankjes.






















































Aan het eind van de bezichtiging genoten we op het speciaal voor het tuinbezoek ingerichte terras van een kop heerlijke citroen verbena thee (plant uit de tuin) met vers gebakken pruimen- en mulderskoek. Dit tafeltje had ik uitgezocht vanwege het mooie boeketje lathyrus. 

Informatie:
https://www.tuinaantleusveld.nl/

11 opmerkingen:

  1. Wat een mooie tuin ,heerlijk om hier te genieten van de rust .
    Zonde van de zonnepanelen .

    Gr Jos.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat deze mensen anderen laten meegenieten van deze geweldige tuin. Er zit vast en zeker veel werk in, maar ze mogen trots zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wanneer je opgenomen wordt in de gids van de Tuinenstichting kan het niet anders dan dat je een hele mooie tuin hebt en je medemens er met veel plezier en gastvrijheid van laat meegenieten.
    Wat moet het heerlijk zijn Willy om daar rond te wandelen op een zonnige zondag.
    Deze bloemrijke tuin is ook aantrekkelijk voor insecten en leuk dat je de gevangeniswants(Graphosoma italicum) die met zijn zuigsnuit een lekker plekje vond op de wilde peen voor je lens kreeg.
    Ook de kikkers op het blad van de waterlelie met geopende bloem is een plaatje!

    Bedankt voor het delen en lieve groet,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige tuin, daar blijf je kijken. Zoiets zou ik ook wel willen, met een tuinman erbij, haha, anders houd ik geen tijd over voor mijn lapjes, garen, etc. Wat een genot. Leuk dat de tuin open wordt gesteld. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een droomplek. Wat fijn om daar rond te mogen kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Das ist wirklich traumhaft schön. So ein toller Garten mit all den schönen Beeten und den blühenden Wiesen, dem Teich mit den Seerosen. Wie hoch da der Frauenmantel steht, das sieht einfach idyllisch aus. So ein Stück Maulbeerkuchen hätte ich auch gerne probiert♥

    Herzliche Grüße
    Kerstin und Helga

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ohh ja aan dat tafeltje zou ik dan ook gaan zitten hoor ze ruiken ook zo lekker. Prachtige tuin zeg, niet elke open tuin hoeft je aan te spreken maar deze is een beauty. Zelf was ik gister in het openlucht museum. Moet eerlijk zeggen dat ik meer van de natuur en tuinen heb genoten dan van de oude huisjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat leuk dat je in onze tuin was, Willy! Mooie foto's maak je! Wessel en Machteld van Soest, Tuin aan 't Leusveld

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Wessel en Machteld, leuk dat jullie hier reageren. Wij hebben genoten van jullie prachtige tuin en het gezellige terras.

      Verwijderen
  9. Wat een mooie omgeving en wat mooi dat je zomaar in zo'n tuin mag. Die mensen hebben wel eer van al hun werk.

    BeantwoordenVerwijderen