maandag 24 juli 2023

Teestube Eiland in Westgrossefehn

We stapten op onze fietsen voor een bezoek aan Teestube Eiland. Deze Teestube is te vinden op een idyllisch plekje in Westgrossefehn in Ostfriesland. De naam Westgrossefehn zegt al dat we hier in het veengebied zijn. Naast de Teestube, is er ook ruimte voor een stukje geschiedenis over de turfwinning, de werf, de zeevaartschool, emigratie naar Amerika en knipkunst. Op het eiland, een in vroeger tijden opgehoogd stuk grond, staat nog een oude zagerij. Voordat we een en ander gaan bekijken, drinken we eerst Ostfriesenthee. Taart bestellen we op goed geluk, want er is geen taartenvitrine. Beide stukken taart vallen zeer in de smaak. De binnenruimte is sfeervol ingericht, dus ook bij minder mooi weer is Teestube Eiland een fijne plek om te vertoeven. Een echte aanrader! 









Anna de Wall - papierknipkunst










Informatie: 
https://teestube-eiland.de
http://www.fehnmuseumeiland.de

5 opmerkingen:

  1. Heerlijk blog weer, fijn plekje om een bakkie te doen.
    Groet Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie hebben een neus voor lekkere taartjes en leuke plekjes. Groet, Dientje

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Willy,
    wieder ein sehr schöne Ausflug, genau nach meinem Geschmack. Und ich frage mich gerade auch, wie Du diese schöne Plätzchen immer findest, man mag immer gleich dahin reisen. ;-)
    Liebe Grüße
    Manu

    BeantwoordenVerwijderen
  4. The museum looks very interesting and the cakes 🍰 very good!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook weer zo mooi. Het is geen doen om blogposts waarin je over iets schrijft, waar ik ook wel heen zou willen, op te slaan. Dan moet ik ze allemaal opslaan :-)

    BeantwoordenVerwijderen