woensdag 25 juli 2012

Blokzijl

BLOKZIJL is een stadje in Overijssel op de grens met de Noordoostpolder. Vroeger lag het aan de voormalige Zuiderzee. In de Gouden eeuw was het een belangrijke handelsstad en overslaghaven.


Het centrum is rondom de haven gebouwd, zo heb je vanaf verschillende punten een prachtig overzicht op de panden met oud Hollandse gevels.


Er zijn veel leuke terrasjes van waaraf je de plezierbootjes kunt observeren terwijl ze een plaats in de haven zoeken.Een wandelroute, die wordt aangeven d.m.v. pijlen op stoeptegels, leidt je langs verschillende leuke plekjes, bijvoorbeeld langs museum het Gildenhuys , Prins Maurits Weeshuis,diverse galeries, smalle straatjes en langs de sluis, waar het gezellig druk is, maar je komt ook langs plekjes waar het heerlijk stil is.
Tot slot nog even een kijkje in dit straatje aan de haven waar, evenals in de rest van Blokzijl, prachtige bloembakken en bankjes staan.


Sinds een jaar woont Ingrid in haar "nieuwe oude huis uit 1634" aan de haven van dit voormalig Zuiderzeestadje. Zij schrijft op haar SUPERGOOF QUILTS BLOG regelmatig over Blokzijl. Misschien zie je haar wel voor haar huis op het BANKJE, werkend aan een quilt, of wappert er een prachtige quilt uit het raam, dat zou ook zo maar kunnen.

Even voor de duidelijkheid, het bankje op de laatste foto is niet die van Ingrid, de foto's zijn van 2010 en toen woonde zij nog niet in Blokzijl.Een kijkje via de WEBCAM.

23 opmerkingen:

 1. Ik was er lang gelden al eens maar heb volgens mij toch niet goed gekeken naar al dat mooi's in Blokzijl.
  Of zou ik er toen nog geen oog voor gehad hebben.
  Leuk dat je dat allemaal laat zien.
  Fijne dag.
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een gezellige rondwandeling gehad via jouw blog Gr. Marloeskreatief

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou graag in zo'n huis willen wonen. Prachtige doorkijk door dit stadje.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor de tip, het ziet er ontzettend leuk uit, zeker al die mooie geveltjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eens waren wij in het stadje, maar veel weet ik er niet meer van. Mooie foto's en zo vrolijk.
  Wel dat we toen een fijne fietstocht en boottocht maakten in de Weerribben.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Meer dan 50 jaar geleden woonde ik niet ver van Blokzijl. Toen was al dat moois nog niet zo zichtbaar gemaakt.. Nu is het een genoegen om in het stadje rond te dwalen en er valt van alles te beleven. Gelukkig maar. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb het hier meteen ter sprake gebracht! Het doet mij aan Doesburg denken, alleen met veel meer water. Ik had er nog nooit van gehoord, dus ik ben erg blij met je post!

  Een fijne dag Willy! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb in de buurt gewoond. Prachtig stadje! In een evenmooie omgeving.
  Pas geleden vanuit Meppel een dagtocht gemaakt met de Jan Plezier door dit gebied. Aan te bevelen.
  Fijne dag nog, groetjes, Thea R.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een hele mooie plaats en je kunt er ook zo heerlijk eten bij Kaatje bij de Sluis.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Willy, bedankt voor de rondleiding door Blokzijl en de mooie bijbehorende foto's. Maar dan nu de hamvraag: heb jij op dat mooie bankje van je laatste foto ook die mevrouw aangetroffen die zo'n prachtige quilts maakt, borduurt en zo'n verhalen schrijft dat de tranen je soms in de ogen schieten? Of werden de honneurs voor haar waargenomen door Bregje?

  Maria.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Maria, dank je wel voor je belangrijke vraag. De foto's zijn van 2010 en toen woonde zij nog niet in Blokzijl. Anders was ik natuurlijk even bij haar en/of Bregje op het bankje gaan zitten.

   Verwijderen
 11. Dat was weer een gezellig wandelingetje met je.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dank je wel voor de prachtige foto's. Het is een prachtige omgeving!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Beste Willy,

  Blokzijl is een práchtige plaats. De gevels lijken op de Delfts blauwe huisjes die KLM uitgeeft aan de business class passagiers. Echt een typische sfeer. Al die bloembakken en bankjes maken het tot een uniek geheel. Bedankt voor zo'n mooie bijdrage weer.
  Liefs,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een schattig stadje, heel sfeervol! Het is dat Supergoof er wel eens foto's van laat zien, waant eerlijk gezegd had ik er nog nooit eerder van gehoord..! Wat een leuke rondwandeling Willy!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat heeft ons kleine landje toch veel moois te bieden en wat fijn dat er een Willy is die er ons met prachtige foto's op attent maakt.Bedankt.
  Anje

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Een heerlijk plekje Nederland is Blokzijl. 's Avonds is het er heerlijk vertoeven in de havenkom. Altijd wel iemand die ergens accordeon speelt of zingt. Hoop er dit jaar wel weer een avondje met de boot te liggen.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Dank voor de tip. Weer zo'n mooie plaats!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heerlijk weer zo'n mooie wandeling door Blokzijl!
  Wat laat je me toch altijd weer genieten van deze mooie Nederlandse plekjes!!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijk om weer even met je mee te lopen! Blokzijl is inderdaad heel mooi en zeker met dit weer is het er geweldig. Ik zie mezelf al zitten op zo'n heerlijk terrasje, kijkend naar de boten die langs komen....
  Dank je wel voor de prachtige foto's!

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik dacht al: wat komt me dat bekend voor, maar dat is natuurlijk door de foto's van die andere leuke quiltster. Prachtig plaatsje. Ik hoop er nog eens ooit te komen. Groetjes Wilma Oud

  BeantwoordenVerwijderen
 21. O Willy, wat maak je het mij moeilijk met al je leuke tips voor uitstapjes. Ik hoef alleen maar hiet langs te komen als ik een keer een dagje weg wil. Super. Dankjewel!
  Groetjes, Ria.
  P.S. het is gelukkig weer in orde met mijn foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Super! Ik dacht al wel dat Blokzijl een mooi stadje was door de blog van Ingrid (Supergoof) te volgen, maar nu krijgen we nog veel meer te zien dankzij jou!
  Groetjes,
  Ann

  P.S.: Ben je ook bij Ingrid op bezoek geweest (zo ja dan zal er wel het nodige gekwijl over quilts geweest zijn - LOL)?

  BeantwoordenVerwijderen