vrijdag 27 juli 2012

Kleine huizen

Hoeveel vierkante meter heb je nodig om fijn te wonen/leven? Kan het met twee personen op 13 m2?

Kirsten Dirksen, filmmaakster, ging op zoek naar kleine huizen en hun bewoners. Ze heeft er een documentaire over gemaakt "WE THE TINY HOUSE PEOPLE".

HIER kun je er meer over lezen en de video's bekijken.KENT GRISWOLD begon jaren geleden met het "TINYHOUSEBLOG".

Beiden bezochten  "INNERMOST HOUSE", het huis van Diana Lorence en haar partner die een eenvoudig leven leiden op ongeveer 13 m2.

Kent Griswold schreef erover op zijn blog, je kunt het HIER lezen.

Kirsten Dirksen maakte deze film en op haar WEBSITE kun je er meer over lezen.


...

16 opmerkingen:

 1. Het is wel heel overzichtelijk he, zo'n klein huisje. Maar wij handwerksters met al onze spullen passen daar echt niet in. Het is een romantisch idee. Hier op 't dorp is een klein hofje met kleine huisjes en ik fantaseer graag over daar wonen maar ik pas daar helemaal niet in. Nog niet... eerst meer spullen lozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na 3 maanden caravan vind ik de huisjes best ruim. Maar waar laat ik mijn handwerkspullen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me heerlijk zo te leven maar ja( ben het met Anny en Anita eens) waar laat ik mijn handwerk spullen en mijn Naaimachine daar kan ik echt niet zonder :-) alvast een fijn weekend Lieve Groetjes Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig niet, om zo te kunnen leven!
  Vooral voor jongere of juist oudere mensen een uitkomst! Hoef je ook niet zoveel schoon te maken.
  Wij zijn ook kleiner gaan wonen, maar we hebben wel heel veel bergruimte!! Jazeker voor.....de hobbyspullen! Anders overleef ik niet!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou ja, zonder naaimachien gaat nog (doe ik nu ook, hij is kapot). Maar ik merk toch dat ik wel een verwend meisje ben. Ik vraag me ook af waar ik al mijn spulletjes moet laten. Tegelijkertijd realiseer ik me dat het er juist om gaat het zonder al deze spulletjes te doen ;-(
  Voorlopig nog maar blijven wonen zoals ik nu doe ;-)
  Hartelijke groet,
  Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat je een ster moet zijn in opruimen anders gaat het niet in zo'n huisje, dus ik ga er ook niet over denken,
  Maar leuk stukje,
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je deze reportage ziet, ga je nadenken.... hebben we wel zoveel nodig... Zelf zou ik niet kunnen terugschakelen naar zo'n basic leven, maar zou wel wat meer van het leven willen genieten en heel wat minder gehaast...
  Fijn weekend,
  groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een schattig huisje.....heerlijk om zo te kunnen leven....niks voor mij hoor.....verzamel echt veel teveel.....liefs Ria...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel schattig!!! En zo te zien,voldoende ruimte om er te wonen!
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 10. How nice this post! In such a small area I live only a few days off.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een leuke huisjes. Ik dacht dat wij klein woonden op 81 meter (met zijn zessen) :) Prettig weekend!!
  Elsina

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Knap om zo te kunnen leven. Ik merk dat ik toch wel heel veel spullen om mij heen verzameld heb: ik zou niet in dat huisje passen...
  Leuk om te zien en te lezen.

  Fijn weekend en een lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wel errug klein hoor! Leuk voor een tijdje, maar om altijd in zo iets te wonen .....

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Beste Willy,

  Het lijkt romantisch maar hoe wast zij? Hoe werkt ze zonder stofzuiger etc. etc. En hoe houdt ze het eten goed? Je moet groente ook in de koelkast bewaren... Mooi op een filmpje maar het zal er best koud kunnen zijn, want wie kan er gedurende de nacht telkens een paar blokken hout opleggen? Dat gaat ten koste van je nachtrust.
  Lieve groetjes,
  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een bijzondere reportage Willy. Zelf woon ik ook niet al te groot, maar hierbij vergeleken woon zelfs ik in een kast van een huis! Mijn oudste zoon heeft 6 jaar in een bovenwoninkje gewoond met een oppervlakte van 25 vierkante meter. Alleen is dat eigenlijk heel goed te doen maar de laatste 2,5 jaar heeft hij daar samen met zijn vriendin gewoond en dat was toch wel wat meer behelpen hoor. Ze zijn inmiddels afgelopen maand verhuisd naar een "echt" huis en kunnen hun geluk niet op! Ik heb net het eerste half uur van de video gekeken en ga nu onder het genot van een lekker bakkie de rest afkijken. Dank je wel voor deze link!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bedankt voor deze interessante blogpost! Ben even wezen kijken naar het Tiny House Blog en het is leuk om te zien maar ... zelf zou ik het niet kunnen = veel te veel (handwerk)spullen!
  Wat meer onthaasten daarentegen zou ik wel zien zitten! ;-)
  Groetjes,
  Ann

  BeantwoordenVerwijderen