woensdag 21 maart 2012

Eindelijk weer een Lammetjesdag

Een aantal weken geleden wilden we een kijkje nemen bij de lammetjes van de Schaapskooi in Loenen. Helaas was het terrein afgesloten, dit ter voorkoming van Q-koorts besmetting. De laatste 2 jaar werden de lammetjesdagen afgelast i.v.m. besmettingsgevaar. Dit jaar is er gelukkig weer een lammetjesdag.
Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen organiseert op zondag 1 april van 10.30 uur tot 16.00 uur de jaarlijkse Lammetjesdag bij de schaapskooi in natuurterrein De Loenermark te Loenen, tussen Arnhem en Apeldoorn. De ca. 160 lammetjes van de kudde Veluwse heideschapen van de Loenermark staan die dag in het middelpunt van de belangstelling.
De entree is gratis. Voor het parkeren wordt een bijdrage van € 2,00 per auto gevraagd. Fietsers en wandelaars hebben gratis toegang. Aanmelden en reserveren is niet nodig.
 


 
Wat is er te doen:
Kinderen mogen de lammetjes aaien en voeren. Ook kunnen zij hutten bouwen en ponyritjes maken . Verder zijn er demonstraties schapen drijven en staan er diverse kramen met o.a. schapenkaas, schapenworst, gelooide schapenhuiden en andere artikelen. De promotiewagen van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen is aanwezig en er zijn poffertjes en andere versnaperingen te koop.
 


Sinds de zomer van 2008 lopen naast de Veluwse heideschapen ook een zestal heidekoeien op de Loenermark. Deze koetjes gaan samen met de kudde en de herder iedere dag de heide op. Tijdens de lammetjesdag zal dit kleine, bijzonder runderras ook te bewonderen zijn.


Programma: 
10.30 - 16.00 uur: lammetjes aaien, verkoop schapenvoer, hutten bouwen en diverse kramen
11.00, 12.30, 14.00, 15.30 uur: schapen drijven
11.30 - 15.30 uur: ponyritjes (€ 1,50)
11.30 en 13.30 uur: excursie met de boswachter, start vanaf de promotiewagen van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen. Duur: 1,5 uur. Kosten: € 4,50 p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen gratis. Reserveren niet nodig.
 

Bereikbaarheid schaapskooi Loenermark:
Adres: Droefakkers te Loenen (Gld.)Openbaar vervoer: bus Arnhem-Apeldoorn, uitstappen halte CR De Loenermark en 3 km de Droefakkers aflopen. Voor meer informatie over buslijnen, aankomst en vertrektijden zie www.9292.nl of bel 0900-9292.
Per auto: A50 Arnhem-Zwolle, afslag Loenen (Gelderland). In Loenen meteen na restaurant de Loenermark rechtsaf (Droefakkers). De Droefakkers ca. 3 km afrijden. Medewerkers van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen leiden u naar de parkeerplaats bij de schaapskooi.

De foto's heb ik gemaakt in maart 2009.
Info-tekst MOOI GELDERLAND.

23 opmerkingen:

 1. Wat een leuke foto van dat kindje met dat lammetje!
  Fijn dat het weer een keer kan; een lammetjesdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke post Willy! de worst ziet er watertandend uit!! de lammetjes zijn schattig, goed dat het weer mag:))
  Lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij houd ons wel bezig....als we jou toch niet hadden Willy....dit is wat ik zo leuk vind aan jou blog.....je laat ons steeds weer verrassen ....met je onderwerpen....dankjewel voor het mee kijken.....het is een genot om dit te zien!!!
  Met lieve groetjes,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. So nice with a day like that. What a luck it was this year. Beautiful yarn in one of your pictures. My home is in one interior blog today
  http://artnouveaucom.blogspot.se/2012/03/beautiful-and-cozy-home-somewhere-im.html
  *smile*.

  Have a nice evening.

  Hugs
  Elna

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat verschrikkelijk leuk! Vooral ook voor kinderen. Ik ga het doorgeven aan mijn dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oja Leuk; Daar gingen we met de kinderen vaak naar toe...
  maar ja...die krijgen we er nu niet meer heen...misschien gewoon samen dan maar; lammetjes aaien is niet alleen voor kinderen toch?
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lammetjesdag is altijd leuk. Ik hoop dat het hier in het Westland ook weer doorgaat! Ik hoorde dat de kudde wel wat last had van het Schmallenbergvirus. Ik hoop maar dat er snel een vaccin komt want het is akelig om de misvormde diertjes te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige plaatjes, wat vervelend met die virussen/koortsen etc. Ik zag op het NOS journaal ook al over kalkoenen met vogelgriep of zo. Ik hoop ook dat ze die ziektes snel kunnen indammen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie schaapskooi Willy! Kwam van de week de foto's nog tegen... Leuk dat de lammetjesdagen weer mogen en schapenkaas is verrukkelijk... Veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat leuk! en die wolletjes...daar wil ik wel lekker in snuffelen. Prachtig die streng op de voorgrond! Liefs, Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuke foto's, vooral die met het kindje op schaapshoogte, grappig.
  Lieve groetjes..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieve Willy,

  Inderdaad, MOOI GELDERLAND! Lammetjes zijn zó lief en het is belangrijk dat met name kinderen dit zien en ook kunnen 'aaien'.
  Pracht post weer, leuk om te lezen vanuit Georgia/USA.
  Liefs,

  Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat is altijd een feestje de lammeren bij de schaapskooi aaien! En wat ligt daar weer prachtige wol!!!! Ohhhh heel verleidelijk om er heen te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat heerlijk dat de lammeren weer naar buiten kunnen. Gisteren zag ik voor het eerst hier ook buiten de lammetjes lopen. Het is altijd leuk zo tussen de schapen te wandelen.
  Veel plezier...
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Beautiful place, very nice wool. Hello Willy, thanks for this wonderful post.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke verhaal, prachtige wol ook. Ik ga het aan mijn kinders doorgeven. Dan kan mijn kleine prins misschien dit weekend de lammetjes gaat knuffelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een gezellig blog over schapen en lammeren! Heerlijke foto's!
  Hier gaan de schaapjes ook weer gauw naar buiten. Gezellig vind ik dat,dan hoor je weer overal de belletjes!
  En die lieve dieren geven ons zoveel goeds! Heerlijke wol!

  Liefs, Juliëtte

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh Willy, dit kunnen we natuurlijk ook doen... ipv het Openluchtmuseum... zo leuk...!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk tip, niet eens zo ver uit de buurt !

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuk lenteuitje!
  Lief al die lammetjes...ben je ook zo blij met de lente?

  BeantwoordenVerwijderen